Kineski turoperater zainteresovan za investicije u Crnu Goru

Dodajte komentar

Jedan od najznačajnijih kineskih turoperatora, U-tour, zainteresovan je da investira u Crnu Goru, prvenstveno u hotelske kapacitete, saopšteno je iz Privredne komore (PKCG).

Delegacija kineske kompanije posjetila je u petak PKCG kako bi sa njenim predstavnicima razgovorala o crnogorskom ambijentu i povoljnostima za investicije, sa naglaskom na sektor turizma.

Potpredsjednica PKCG, Ljiljana Filipović, kazala je da Crnu Goru karakteriše ekonomski rast veći nego u drugim zemljama regiona i šire, kao i poslovni ambijent stimulativan za investitore.

“Sa Crnom Gorom možete pouzdano poslovati”, poručila je Filipović i pozvala kineske goste da duže borave u Crnoj Gori koja obiluje ljepotama prirode i turističkim sadržajem.

Potpredsjednica U-toura Wei Zhang je, kako je saopšteno iz PKCG, kazala da preko te grupe godišnje putuje oko dva miliona kineskih turista, što ih svrstava među najveće privatne turoperatore u zemlji.

Oni su zainteresovani da investiraju u Crnu Goru, a zanimale su ih mogućnosti podrške i podsticaja crnogorskih institucija.

“Iako je jugoistočna Azija, posebno Tajland, top destinacija za kineske turiste, imamo sve veći rast broja posjeta Sjedinjenim Američkim Državama (SAD), Evropi i posebno Balkanu. U prethodnih nekoliko godina imamo trend udvostručavanja broja turista iz Kine u Crnoj Gori”, saopštila je Zhang.

Ona je dodala da kinesku grupu interesuje investiranje u hotelske kapacitete, da im je ovo bila prva posjeta i da još istražuju mogućnosti.

Zhang je najavila nastavak saradnje sa kompanijom Fly Montenegro koja doprinosi približavanju Crne Gore kineskim turistima.

Iz PKCG je saopšteno da je kinesko tržište veoma značajno za Crnu Goru, ali i region.

Crnu Goru je tokom prošle godine posjetilo 40,54 hiljade turista iz Kine, 72,6 odsto više nego 2017, koji su ostvarili 53,68 hiljada noćenja.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *