Huawei prošle godine zaradio 100 milijardi dolara

Dodajte komentar

Kineski telekomunikacioni gigant Huawei zaradio je 2018. godine 100 milijardi dolara uprkos kampanji protiv njih koju su vodile Sjedinjene Američke Države zbog straha od sigurnosne prijetnje.

Firma je saopštila kako je njihov profit skočio za 25 posto uprkos restrikcijama SAD-a i drugih zemalja. Huawei ističe kako su nezavisni i oštro su negirali da njihovi proizvodi predstavljaju sigurnosni rizik.

Kompanija čija je baza u Shenzenu saopštila je kako je globalni prihod porastao za 19,5 u prošloj godini, što je najveći napredak u dvije godine. Rezultate su postigli zahvaljujući velikom procentu prodaje pametnih telefona u Kini.

S druge strane, njihov sektor prevoza koji prodaje telekomunikacionu infrastrukturu u zemljama širom svijeta, zabilježio je pad od 1,3 odsto.

Nekoliko evropskih telekomunikacionih servisa razmatralo je uklanjanje Huaweija iz svojih mreža, a vlasti iz cyber sektora Velike Britanije oštro su kritikovale firmu ove sedmice. Huawei je uzvratio još agresivnijom strategijom i podnio je tužbu protiv vlade SAD-a zbog zabrane federalnim agencijama da koriste njihove proizvode, tvrdeći kako je to neustavno.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *