Otvorene prijave za lokalnu rundu najvećeg inženjerskog takmičenja u Evropi

Dodajte komentar

Studentsko inženjersko takmičenje koje ima isti koncept na svih 96 evropskih univerziteta na kojima se održava, i ove godine, sedmi put u Podgorici! Organizuje se lokalna runda, EBEC (European BEST Engineering Competition) Podgorica, u sklopu projekta Dani inženjera, a koji će trajati od 17. do 23. aprila, a samo takmičenje će se održati 20. i 21. aprila.

Studentske ekipe imaju mogućnost takmičenja u dvije kategorije: studija slučaja i timski dizajn. Timski dizajn podrazumijeva pronalazak tehničkog i projektnog rješenja za zadati problem uz određene ograničene resurse. Studija slučaja obuhvata osmišljavanje idejnog rješenja za zadati problem korporativne ili poslovne prirode. Ocjenjivaće se kreativnost, prezentacione vještine, kao i uspješnost realizovanog rješenja uz različite kriterujume. Takmičenje u obije kategorije traje po jedan dan i okuplja do 20 ekipa od 3 do 4 člana.

Pobjednici dobijaju besplatno učešće na regionalnoj rundi takmičenja EBEC Balkan, gdje se takmiče sa najboljim inženjerima iz Mostara, Novog Sada, Niša, Beograda, Skoplja, Maribora i Zagreba, kao i brojne vrijedne nagrade.

Prijavljivanje se vrši popunjavanjem prijave putem stranice www.best.ac.me . Pravo učešća imaju svi studenti u Crnoj Gori. Prijave traju do 10. aprila. Više o samom događaju zainteresovani mogu naći na zvaničnoj Facebook i Instagram stranici “Dani inženjera” ili zvaničnom sajtu organizacije.

Ovaj događaj organizuje BEST (Board of European Students of Technologyapolititična studentska organizacija koja od 1989. obezbjeđuje komunikaciju, kooperaciju i razmjenu evropskih studenata i broji preko 3800 članova u 33 zemlje Evrope u ukupno 95 lokalnih grupa. Misija ove organizacije jeste da uspostavi komunikaciju i saradnju među evropskim studentima, omogući im razmjenu znanja i iskustava, a sve to sa ciljem razvoja njihove globalne misli, upoznavanju drugih kultura, međusobnog razumijevanja i osposobljavanja za dalji rad.

BEST Podgorica je jedna od 96 lokalnih grupa sa sjedištem na Univerzitetu Crne Gore. Više informacija o njihovom radu možete pronaći na zvaničnoj Facebook stranici BEST Podgorica ili web stranici www.best.ac.me.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *