Studio za interaktivni dizajn “Fleka” dobitnik regionalne nagrade za razvoj preduzetništva

Dodajte komentar

Studio Fleka iz Podgorice je dobitnik nagrade za doprinos razvoju preduzetništva na području srednje i jugoistočne Evrope – “Stvaratelji za stoljeća” za 2018. godinu. Ovim priznanjem, već pet godina unazad, ističu se preduzetnici, kompanije i pojedinci koji su svojim radom, kreativnošću, znanjem i ostvarenim rezultatima doprinijeli razvoju zajednice u kojoj stvaraju.

Spoj tehnologije i dizajna je prepoznatljivost Fleke, koja već preko deset godina uspješno posluje u Crnoj Gori i inostranstvu, stvarajući savremene proizvode, kojima se unaprjeđuje kvalitet svakodnevnog života.

Ovo priznanje jedan je od podstrijeka za nastavak daljeg inovativnog angažmana Fleke u poslovnom okruženju Crne Gore i regiona, i za razvoj digitalnih proizvoda i iskustava po mjeri modernih korisnika. Osim web dizajna i brendiranja, razvoja web shop platformi i mobilnih aplikacija, studio Fleka već nekoliko godina intenzivno sarađuje sa bankarskim sektorom Crne Gore i regiona, na stvaranju proizvoda iz domena finansijske tehnologije (fintech – Financial Technology).

Tako su, u saradnji sa Hipotekarnom Bankom, realizovani projekti poput mobilne aplikacije za Premium Program, aplikacije MojNovčanik za beskontaktna plaćanja telefonom, kao i HB Booking servisa za online plaćanja. Takođe, značajna saradnja postoji i sa NLB bankom u Crnoj Gori, kao i sa Societe Generale Srbija bankom, koje su, takođe, prepoznale Flekine kapacitete u domenu razvoja fintech proizvoda.

O nagradi “Stvaratelji za stoljeća”, koju od 2014. godine dodjeljuje Međunarodni ekonomski forum “Perspektive” iz Hrvatske, odlučuje nezavisni Međunarodni komitet, koji čine stručnjaci iz oblasti ekonomije, marketinga, menadžmenta, finansija i preduzetništva iz osam zemalja srednje i jugoistočne Evrope.

Među dosadašnjim laureatima iz Crne Gore nalaze se, između ostalih, kompanija Čelebić, Plantaže, Glavni grad, Opština Nikšić, studio Bild, Bankar.me, Oki Air, Luka Kotor, Adriatic Marinas, Institut “Dr Simo Milošević” i dr.

Nagradu je, proteklog vikenda u Dubrovniku, primio izvršni direktor Fleke, Miloš Milošević.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *