PayPal omogućava kupovinu na Instagramu

PayPal objavio je danas da je ušao u partnerstvo sa Instagramom kako bi pomogao kupcima i prodavcima u njihovom novom iskustvu kupovine.

Pretplata na Instagramu, koja će biti dostupna u okviru postova i priča sa shoping stickerima, omogućava Instagram korisnicima u SAD-u da kupuju, prate i upravljaju svojim kupovinama direktno u Instagramu i dozvoljavaju kompanijama da prodaju direktno na Instagramu bez potrebe da kupac mijenja kontekst.

Nakon otkrivanja proizvoda koji su omogućeni za kupovinu, kupci će vidjeti opciju “Checkout on Instagram” kada kliknu za pregled dodatnih detalja. Kupci će moći sigurno pohraniti željenu vrstu plaćanja, uključujući PayPal, za bržu provjeru budućih kupovina.

Kupci takođe mogu koristiti aplikaciju Instagram kako bi vidjeli status narudžbe, procijenili datum isporuke i broj za praćenje, kao i otkazali narudžbe, pokrenuli povrat ili zatražili dodatnu podršku.

Ovo novo iskustvo je podržano najnovijom PayPal platformom za punu obradu, PayPal for Partners, koja Instagramu omogućava upravljanje iskustvom od kraja do kraja za kupce i prodavce.

PayPal omogućava partnerima novu generaciju komercijalnih iskustava, a proces ugradnje čini besprekornim sa novom One Touch Seller prijavom.

Check Also

Izgradnja doma starih u NIkšiću koštaće 2,7 miliona

Uprava javnih radova objavila je tender za prikupljanje ponuda za izgradnju doma za 104 stare …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *