Potpisan Ugovor o koncesiji za Luku Kotor (video)

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković i predsjednik UO Luke Kotor Branko Ivanović
potpisali su danas Ugovor o koncesiji za “Luku Kotor”.

AD “Luka Kotor” je dobila prvenstvenu koncesiju na period od 12 godina. Poslovnim planom zaperiod od 12 godina planirana su ulaganja u infrastrukturu i suprastrukturu u vrijednosti preko 5 miliona eura.

Realizacijom planiranih investicija “Luka Kotor” će stvoriti uslove za prihvat kruzera najnovijegeneracije bez ograničenja dužine i gaza, povećati kapacitete marinskog dijela. Osim toga, biće značajno povećan kvalitet vršenja lučkih usluga.

Prilikom potpisivanja je konstatovano da je dodijeljena koncesija velika odgovornost ali i prilika za realizaciju razvojnih planov a najavljena su i infrastrukturna ulaganja. Saradnja i kvalitetna komunikacija izmedju ministarstva saobraćaja i menadžmenta AD “Luka Kotor”, kako se navodi, primjer je profesionalnog i odgovornog odnosa u cjelokupnompostupku za dodjelu prvenstvene koncesije.

Dobijena koncesija znači veliko priznanje, ali i odgovornost za dalje korake koje u razvoju AD
“Luka Kotor” leže na menadžementu ove značajne kotorske i crnogorske kompanije. Odbor direktora se zahvalio Ministarstvu saobraćaja i pomorstva na izuzetno konstruktivnom i korektnom odnosu i jasno definisanim smjernicama koje je bilo potrebno ispoštovati u postupku dodjele prvenstvene koncesije.

Check Also

Kineska spoljna trgovina motor ekonomskog oporavka sveta

Ukupna vrijednost trgovinske razmjene Kine tokom prošle godine dostigla je rekordno visoku vrijednost, pokazao je …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *