Porsche: Sljedeći superautomobil mogli bismo praviti s Rimcem

Dodajte komentar

Čini se da se Rimac Automobilima otvara opgromna prilika u kontekstu saradnje sa svojim manjinskim suvlasnikom Porscheom.

Porscheu 918 Spyder potreban nasljednika, a poslovni razvoj kompanije ide u smjeru užurbane elektrifikacije. Tu bi Rimac mogao dobiti veliku priliku.

Upravo se to može zaključiti iz riječi Olivera Blumea, prvog čovjeka Porschea, koji je ovako komentarisao situaciju za magazin TopGear.

“Imamo veliku istoriju u tome, a imat ćemo i u budućnosti. Takav auto mora biti najbolji na tržištu, imati najbolje performanse…još uvijek nemamo koncept automobila. Bi li mogao biti čisto električan? Da”, komentarisao je mogućnost nasljednika 918-ice Blume.

“Mate Rimac je ekspert, vrlo ambiciozan, i savršen partner za prototipove i mala, pametna rješenja. I to nije samo u elektro-mobilnosti: imamo partnere i u finansijama, digitalizaciji, itd.“, kazao je Blume u vezi sa partnerstvom s Rimcem prilikom premijere novog Cayenne Coupe.

Porsche je u 2018. godini povećao broj isporuka za 4%, na 256.255 automobila i pritom povećao prihod za 10%, na 25,8 milijardi eura.

Porsche je u junu prošle godine klupio 10 posto udjela u Rimac Automobilima.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *