Montenegro Airlines: Prvi let ka Hanoveru planiran za 2. maj

Nacionalna avio-kompanija Montenegro Airlines od 31. marta počinje da saobraća po ljetnjem redu letjenja koji će važiti do 26. oktobra 2019.

“Ono što karakteriše ljetnji red letjenja je povećan broj letova ka svim destinacijama prema kojima MA saobraća tokom cijele godine, ali i ponovno uvođenje saobraćaja ka Londonu, Lionu, Kopenhagenu, Diseldorfu, Sankt Peterburgu, Lajpcigu i Minhenu prema kojima saobraća tokom ljetnje sezone. Novina ovog reda letjenja je prvi put uspostavljanje redovnog saobraćaja ka Hanoveru dva puta sedmično. Dakle, ako ovog ljeta želite posjetiti Njemačku Montenegro Airlines vam pruža mogućnost da se odlučite između pet gradova te države: Frankfurt, Diseldorf, Lajpcig, Minhen ili Hanover”, navode iz kompanije.

Tokom ljetnjeg reda letjenja najveći broj letova će biti na linijama prema Beogradu.

“Nacionalni avio-prevoznik će iz Podgorice ka Beogradu imati 15 rotacija, a iz Tivta 22 rotacije sedmično. Ka Moskvi 17 rotacija, Parizu sedam, Cirihu šest, Beču i Frankfurtu po pet rotacija sedmično. Montenegro Airlines će prema Ljubljani saobraćati četiri puta sedmično. Zahvaljujući code-share ugovorima Montenegro Airlinesa i Alitalije Crna Gora će tokom ljetnjeg reda letjenja sa prijestonicom Italije biti povezana svakodnevno”, dodaju iz MA.

Prvi let ove saezone ka Hanoveru planiran je za 2. maj i prema ovoj destinaciji će se saobraćati dva puta sedmično sve do 24. oktobra.

“Ka Diseldorfu će se saobraćati takođe dva puta, a tokom jula i avgusta tri puta sedmično, a prvi let će biti 6. aprila. Od istog datuma biće dostupni i letovi ka Lionu i prema ovom gradu saobraćaće se jednom sedmično, a u periodu visoke sezone jul/avgust i dva puta sedmično. Prema Londonu Montenegro Airlines će imati tri rotacije sedmično u predsezoni, uz mogućnost uvođenja četvrte rotacije tokom visoke sezone, a prvi let za London je planiran za 17. april”, saopštili su nacionalnog avioprevoznika.

Do Lajpciga i Minhena MA će imati tri rotacije sedmično počev od 7. aprila, a karakteristika ovogodišnjeg reda letjenja je da se ovi letovi uvode mjesec dana ranije u odnosu na prethodnu sezonu.
Prema Kopenhagenu MA će imati tri rotacije sedmično počev od 4. maja. Do Sankt Peterburga putnici će moći putovati dva puta sedmično odnosno tokom jula i avgusta tri puta sedmično. Prvi let ka Sankt Peterburgu biće obavljen 30. aprila.

Nacionalna avio-kompanija predsezonu i sezonu obilježiće i čarter letovima ka Bariju, Napulju, Bratislavi, Tel Avivu, Lincu, Gracu, Klagenfurtu. Dodaju da će imati i seriju čarter letova za Ostravu, Ren, Dol, La Rošel i dr.

“Letove po ljetnjem rasporedu realizovaćemo sa flotom od šest aviona, i to tri aviona tipa Embraer 195, dva Fokera 100 i jednog aviona koji planiramo iznajmiti po odgovarajućem aranžmanu kako bi ukupan broj sjedišta u floti bio oko 700”, dodaju u saopštenju.

Poručuju i da zahvaljujući potpisanim code-share ugovorima MA putnicima pruža mogućnost putovanja preko Beograda do međunarodnih odredišta, značajnih centara Evrope, Bliskog istoka i Sjeverne Amerike. Tako putnici npr. mogu direktno preko Call centra, poslovnica i predstavništava Montenegro Airlinesa kupiti karte za Njujork iz Podgorice ili Tivta preko Beograda.

“Novitet u ponudi Montenegro Airlinesa je i mogućnost putovanja preko Rima do neke od sljedećih destinacija: Milano, Napulj, Firenca, Bolonja, Piza, Bari, Torino, Venecija, Đenova, ali i Amsterdam, Nica, Ženeva, Cirih, Malta, Malaga, Barselona, Madrid, a zahvaljujući code-share ugovoru koji Montenegro Airlines ima sa kompanijom Alitalia”, zaključuje se u saopštenju.

Check Also

Evropa sad Šćekiću: Ako nema novca u Fondu zdravstva, zašto najavljujete povećanje plata u javnom sektoru?

Ako nema novca u Fondu, kako su povećane plate nemedicinskom kadru u sektoru zdravstva i …

Leave a Reply

Your email address will not be published.