Izabarani laureati nagrada Privredne komore

Laureati Nagrade Privredne komore Crne Gore za 2018. godinu su Elektroprivreda Crne Gore i Gradir Montenegro za uspješno poslovanje, Glosarij za društvenu odgovornost, Crnogorska komercijalna banka za inovativnost i izvršni direktor Mercator-CG Ivan Karadžić za unapređenje menadžmenta, odlučio je Odbor za dodjelu godišnjih Nagrada PKCG na današnjoj sjednici.

Kako je saopšteno iz Privredne komore, odluka je donijeta na osnovu uslova konkursa i rezultata kompanija na različitim poljima.

“Elektroprivreda Crne Gore zavrijedila je nagradu Privredne komore zahvaljujući izuzetnim poslovnim i proizvodnim rezultatima ostvarenim tokom protekle godine. Kompanija je u 2018. započela značajan petogodišnji investicioni ciklus, vrijedan više od 170 miliona eura, sa ciljem unapređenja postojećih i stvaranja uslova za izgradnju novih izvora električne energije”, naveli su u PKCG.

Gradir Montenegro Pljevlja je osnovan 2006. godine privatizacijom Rudnika „Šuplja stijena”.

“Od polovine 2011. rudnik posluje u okviru poljske rudarsko-metalurške kompanije „ZGH”, koja avgusta 2013. postaje i većinski vlasnik. Gradir Montenegro je najbolje rezultate u proizvodnji ostvario u 2018. godini. Koncentrata cinka i olova proizvedeno je 25.762 tona, a ostvarena je maksimalna količina prerade rude na godišnjem nivou, u iznosu od 592.820 tona”, ističu u Privrednoj komori.

Naglašavaju da Glosarij, laureat Nagrade za društvenu odgovornost, aktivno podržava obrazovanje mladih, ljekare iz državnih zdravstvenih ustanova, donira sredstva i opremu za potrebe liječenja u zdravstvenim ustanovama, te doprinosi razvoju sporta i rekreacije u Crnoj Gori.

“Najveći broj aktivnosti realizuju u koordinciji sa partnerima iz inostranstva, lokalnom zajednicom i privrednicima sa kojima imaju dugoročnu saradnju. Tokom 2018. godine su za ove aktivnosti utrošili oko 350.000 eura”, dodaju u toj asocijaciji.

Laureat za inovativnost, Crnogorska komercijalna banka, 1. februara 2018. godine je lansirala CKB GO, novu generaciju mobilnog i internet bankarstva koja je razvijena sa kompanijom Finastra, trećom na svijetu u polju finansija i tehnologije.

“Riječ je o jednoj od najinovativnijih e-banking aplikacija ne samo na tržištu Crne Gore, već i cijelog regiona. Aplikaciju karakterišu najviši nivo sigurnosti, jednostavnost, savremeni interfejs, inovativna rješenja poput identifikacije otiskom prsta, Face ID-a, plaćanje QR kodom, dijeljenje računa između više korisnika i druge”, navode u Privrednoj komori.

Kako kažu, izvršni direktor Mercator-CG Ivan Karadžić, laureat nagrade za unapređenje menadžmenta, jedan je od najuspješnjih menadžera u Crnoj Gori, sa višedecenijskim iskustvom u preduzetništvu.

“Kompanija kojom rukovodi je pouzdan i siguran poslodavac, snažno posvećena građenju dugoročnih odnosa sa potrošačima, partnerima, dobavljačima, nadležnim institucijama i društvenom zajednicom. Mercator CG je poznat po društveno-odgovornom poslovanju, donacijama i sponzorstvima koje su usmjerene prvenstveno u sport, zdravstvo i obrazovanje”, rekli su u PKCG.

Nagrada najstarije poslovne asocijacije je najveće privredno priznanje, ustanovljeno 18. marta 1969. godine, koje je do sada dobilo više od 150 kompanija i 110 pojedinaca, nosilaca razvoja crnogorske ekonomije.

Nagrade će ovogodišnjim dobitnicima uručiti predsjednik Milo Đukanović 19. aprila.

Check Also

U Podgorici uhapšen osnivač Terraform Labsa – Do Kwon

Ministar unutrašnjih poslova Crne Gore je objavio na svom tviter nalogu da je podgorička policija …

Leave a Reply

Your email address will not be published.