M:tel ostvario neto dobit od 6,7 miliona

Dodajte komentar
Izvršni direktor M:tel-a, Vladimir Lučić

Kompanija M:tel ostvarila je u prošloj godini neto dobit od 6,7 miliona EUR, što je 20 odsto više u odnosu na 2017. Izvršni direktor M:tel-a, Vladimir Lučić, kazao je da je prošla godina za kompaniju bila posebno uspješna, pri čemu su povećani prihodi šest odsto na 73 miliona EUR.

“Bitno je što smo povećali prihod zahvaljujući većem broju korisnika, kako u mobilnoj, tako i fiksnoj mreži. Što se tiče fiksnog interneta i televizije, povećali smo broj korisnika 30 odsto u odnosu na 2017”, rekao je Lučić na konferenciji za novinare.

On je naveo da je operativna dobit, prije amortizacije i oporezivanja, bila rekordna i iznosila je 29 miliona EUR.

“Do sada smo uložili 290 miliona EUR u infrastrukturu, od čega su direktne strane investicije bile 122 miliona EUR, dok smo ostatak finansirali iz prihoda”, saopštio je Lučić.

On je dodao da je M:tel jedna od najvećih investicija u Crnoj Gori u posljednjih 12 godina.

“Taj pozitivan trend smo ostvarili ulaganjem u zaposlene i povećali ga na 480”, precizirao je Lučić.

On je naveo da je M:tel u mobilnoj mreži u februaru postao operator broj jedan, sa 33,8 odsto, što je rijedak primjer.

“Ponosni smo što smo jedan od najvećih donatora u Crnoj Gori, pri čemu je donalcija sa Kliničkim centrom prešla milion EUR”, dodao je Lučić.

Direktor Sektora marketinga, prodaje i brige o korisnicima, Milivoje Cerović, kazao je da je kompanija uslugom mSAT željela da svim korisnicima koji ne žive u gradskim područjima omogući isti kvalitet servisa, kao i onim koji žive u gradskim područjima.

“Stoga smo pripremili mSAT televiziju, odnosno servis koji je startovao prije par mjeseci sa velikim uspjehom. Pružamo servis kroz dva paketa, prvi je Plus paket koji košta 10,9 EUR i sadrži 130 programa, a drugi Max paket sa preko 140 televizijskih kanala i košta 18,9 EUR”, precizirao je Cerović.

Prema njegovim riječima, za korisnike je pripremljena posebna ponuda brzog interneta putem mobilne mreže, koja je jako napredovala.

“Posebni su paketi gdje se za samo 5,9 EUR mjesečno dobijaju 50 gigabajta (GB) brzog interneta. Instalacija i kompeltna oprema uvijek je besplatna za naše korisnike”, dodao je Cerović.

Lučić je saopštio i da su u kompaniji izuzetno zadovoljni poslovnim okruženjem.

“Vjerujemo u napredak države, da ima veliki potencijal s obzirom na njenu poziciju turističke destinacije. Naš uspjeh i nivo investicja pokazuje da smo veoma zadovoljni”, rekao je Lučić.

On je, na pitanje da prokomentariše izlazak Nove M iz njihove ponude, odgovorio da mu je generano žao što se to dešava.

“Smatramo da bi svi operateri trebalo da imaju sve kanale i da se za korisnike borimo cijenama i kvalitetom. Mi smo se obratili Agenciji za elektronske medije i nadležnim organima”, kazao je Lučić.

On je dodao da su u kompaniji raspoloženi za svaki dogovor, kao i da od početka poslovanja demonstritaju dobru volju time što kanale dijele sa konkurencijom.

“Nadam se konsenzusu i rješenju problema na zadovoljstvo korisnika”, zaključio je Lučić

Foto: PR Centar

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *