Tehnopolis dobitnik prestižnog priznanja za doprinos razvoju preduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Evropi “Stvaratelji za stoljeća”

Nezavisni Međunarodni komitet za dodjelu priznanja i nagrada, koga čini trinaest članova akademske zajednice iz zemalja bivše Jugoslavije, Austrije, Njemačke i Švajcarske, donio je odluku da posebna nagrada i priznanje za doprinos razvoju preduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Evropi “Stvaratelji za stoljeća” za 2018. godinu, pripadne Inovaciono preduzetničkom centru Tehnopolis.

Čitav proces animiranja i predlaganja laureta trajao je 8,5 mjeseci, a u sedam kategorija nagrada od 162 predlagača pristiglo je 411 kandidatura iz sedam zemalja (Austrija, Crna Gora, Hrvatska, Italija, Norveška, Slovenija i Srbija). Organizatori, autori i nosioci svih aktivnosti Projekta su: Međunarodni ekonomski forum Perspektive, Dubrovnik, Međunardoni klub laureata Stvaratelji za stoljeća Dubrovnik / Skoplje i Mreža mladih poduzetnika “4E – Ekonomija, energija, ekolgija, Europa 2050” Dubrovnik / Podgorica.

Dodatno analizirajući rezultate rada Inovaciono preduzetničkog centra Tehnopolis, a posebno imajući u vidu efektivnost i produktivnost u radu, Međunarodni komitet je donio odluku o dodjeli nagrade. Tehnopolis će se tako naći i u luksuzno opremljenoj monografiji koja će obuhvatiti sve dobitnike ovog priznanja od 2014. do danas.

Svečanost dodjele nagrada i priznanja “Stvaratelji za stoljeća” će se održati u Dubrovniku, hotel Dubrovnik Palace od 22. do 24. 03. 2019. godine, u prisustvu brojnih zvaničnika Republike Hrvatske; ministara iz zemalja iz kojih su laureati; pripadnika diplomatskog kora, preduzetnika, značajnijih medija i nevladinih organizacija iz srednje i jugoistočne Europe.

U navedenom periodu, paralelno će biti održan i 6. Regionalni samit poduzetnika (RSP) srednje i jugoistočne Europe „300 najboljih“, koji će biti prilika za susrete sa nagrađenim kako ove, tako i prethodnih godina i brojnim uglednim predstavnicima biznis i akademskog miljea.

Check Also

Odluka Kine dovela do novog velikog pada na kripto tržištu

Poslije jučerašnjeg rasta, tržište kriptovaluta danas je zabilježilo ozbiljan pad i u posljednja 24 sata …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *