Spajanje Deutsche banke i Coomerzbanke donosi 30.000 otkaza?

Spajanje Deutsche banke i njenog rivala Commerzbanke bi, dugoročno gledano, moglo rezultirati ukidanjem čak 30.000 radnih mesta.

To je izjavio predstavnik njemačkog sindikata Verdi i član Nadzornog odbora Deutsche banke, Jan Dušek.

Najveći dio od 30.000 ugroženih pozicija nalazi se u Njemačkoj, rekao je Dušek, a prenosi agencija Rojters. Gledano na kraći rok, oko 10.000 radnih pozicija je u opasnosti, dodao je on.

“Prema našem mišljenju, potencijalno spajanje ne bi rezultiralo poslovnim modelom koji je održiv na duži rok”, poručio je Dušek.

Žestoko protivljenje sindikata najavljenom spajanju dvije najveće njemačke banke je uslijedilo nakon što su obije banke u nedelju potvrdile pregovore o spajanju. Akcije Deutsche banke skočile su jutros za 3,4 odsto, a Commerzbanke za 4,0 odsto.

Nadzorni odbori dvije banke sastaju se u četvrtak kada će vjerovatno diskutovati o spajanju, navodi britanska agencija. Dvije banke trenutno zajedno zapošljavaju 140.000 ljudi širom svijeta. Deutsche banka ima 91.700 zaposlenih, a Commerzbanka 49.000.

Check Also

Lučić: Cilj nam je da se širimo na nova tržišta, kao što su Sjeverna Makedonija, Njemačka i Švajcarska

Vladimir Lučić, generalni direktor Telekoma Srbija, učestvovao je na Regionalnoj konferenciji o trendovima u telekomunikacijama …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *