Firmama u Britaniji posao cvjeta od uvođenja četvorodnevne radne nedjelje

Niz malih britanskih kompanija uveo je za svoje radnike četvorodnevnu radnu nedjelju, usred aktuelnih ideja da manje rada može donijeti veću produktivnost i bolju ravnotežu između života i rada.

Stoga sve više poslodavaca eksperimentiše s davanjem tri slobodna dana nedeljno svojim radnicima uz zadržavanje iste plate.

U posljednjih pola godine to su već učinile kompanije “Synergy Vision”, “Elektra Lighting”, “Lara Intimates” i “Intrepid Camera. “The Wellcome Trust” najveći je poslodavac u Velikoj Britaniji koji razmišlja o uvođenju probne faze za svojih 800 zaposlenih, piše Gardijan.

Čini se da radnici u Velikoj Britaniji zbog kraće radne nedjelje nisu imali nikakvih problema s izvršavanjem radnih zadataka i poštovanjem rokova. Štaviše – posao im cvjeta, a stresa je manje.

“Bilo je ovo šest lijepih nedelja s dugim vikendima – rekao je Nil Nouls, konsultant u “Elektri”, koja je skraćenu radnu nedjelju uvela u januaru. “Dva od sedam dana su jedva dovoljna da se čovjek oporavi od stresne nedjelje. Ali tri dana dovoljna su da se odmorite, ali i da imate dovoljno vremena da radite nešto drugo”, dodao je.

To je potvrdio i Maksim Gru iz kompanije “Interpid” u Brajtonu. “Ja učim francuski, Roko se priključio jednoj pozorišnoj trupi, Hjugo provodi više vremena u svojoj stolarskoj radionici, a Sem pravi robota”, rekao je Gru.

Check Also

Đukanović u Upravnom odboru Saveza energetičara

Predsjednik Odbora direktora Elektroprivrede (EPCG), Milutin Đukanović, izabran je nedavno za člana Upravnog odbora Saveza …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *