Isplaćeno 14,87 miliona eura za preko 600 deponenata IBM-a

Dodajte komentar

U podgoričkim poslovnicama Sosijete ženerale Montenegro banke, Hipotekarne i NLB banke dosad je isplaćeno 14,87 miliona eura garantovanih depozita za 611 deponenata Invest banke Montenegro (IBM) u stečaju.

Iz Fonda za zaštitu depozita (FZD) saopšteno je agenciji Mina biznis da to predstavlja 66,6 odsto ukupne obaveze koju Fond treba da isplati. Iz Fonda su, odgovarajući na pitanje da li je bilo prigovora prilikom isplate, kazali da je bio jedan prigovor zbog toga što se isplata realizuje u eurima, kako je određeno Zakonom o zaštiti depozita, a ne u valuti u kojoj je depozit položen. Fond je obavezan da isplati 22,58 miliona eura za 2,73 hiljade deponenata IBM-a, od čega je 2,34 hiljade građana.

Filijale NLB banke, u kojima je takođe moguće podizati depozite, na laze se na bulevarima Ivana Crnojevića, Svetog Petra Cetinjskog i Pera Ćetkovića, tržnom centru Gintaš i u Siti kvartu. Savjet CBCG je početkom januara donio rješenje o oduzimanju dozvole za rad IBM i otvaranju stečajnog postupka nad tom bankom

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *