Marka Zakerberga napuštaju najbliži saradnici

Dodajte komentar
Zuckerberg na saslušanju u Americi

Kris Koks, dugogodišnji izvršni direktor Facebook-a, najavio je da odlazi iz te kompanije, otkrio je Biznis Insajder.

Ovu šokantnu odluku donio je u trenutku kada se ta kompanija bori sa vrlo ozbiljnom optužbom da je tehnološkim kompanijama omogućavala pristup privatnim podacima korisnika.

Podsjetimo, odlazak iz Facebook-a ranije je najavio i Kris Danijels, direktor aplikacije WhatsApp. Na njegovo mjesto Zakerberg je prebacio Vila Katkarta, bivši šefa aplikacije Facebook, dok je Fidji Simo preuzeo WhatsApp.

Ovo su veliki potresi za jednu od najvećih tehnoloških kompanija u svijetu i pitanje je kakve će posljedice imati po nju.

Prvi problemi već su se pojavili. Akcije Facebook-a počele su da padaju nakon što je saopšteno da je Američko federalno tužilaštvo zvanično otvorilo istragu protiv te kompanije zbog omogućavanja velikim tehnološkim kompanijama da ulaze u privatne profile korisnika ove društvene mreže, pa čak i da iščitavaju njihove poruke.

Inače, to je već drugi skandal koji potresa ovu društvenu mrežu za manje od šest mjeseci. U decembru prošle godine njihov bivši direktor obezbjeđenja Aleks Stamos, optiužio je Zakerberga i Šeril Sandberg, izvršnu direktorku te kompanije, da su ga ignorisali kada je otkrio masovnu pojavu lažnih profila, koja vode iz Rusije, pred američke izbore, preko kojih je botovano u korist aktuelnog predsednika Amerike Donalda Trampa, a protiv Hilari Klinton.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *