Intesa Sanpaolo ulazi u sektor zdravstvene njege

Dodajte komentar

Kao odgovor na rastuću potrebu za medicinskom njegom italijanske populacije, Intesa Sanpaolo grupa lansirala je XME Salute kako bi svojim klijentima ponudila digitalnu uslugu koja brzo i jednostavno upravlja rezervacijama medicinskih pregleda, a istovremeno pruža značajne popuste na zdravstvene usluge.

Inicijativu je razvila kompanija Intesa Sanpaolo Smart Care, grupna tvrtka koja razvija digitalne usluge u području mobilnosti, zdravlja i doma, u saradnji s Previedical, vodećom italijanskom mrežom odobrenih zdravstvenih ustanova i ljekara, koje koriste zdravstveni fondovi i osiguravajuća društva, uključujući i dopunski zdravstveni fond za zaposlene Intesa Sanpaolo.

Italijanska donaćinstva su 2018. godine plaćala oko 150 miliona medicinskih usluga iz vlastitih džepova, s prosjekom od 3,4 usluge po osobi. Od 2013. do 2017. privatni izdaci za zdravstvo porasli su za 9,6%. U 2018. godini dostigli su 40 milijardi eura, uz prosječnu cijenu po osobi od 655 eura.

Procjenjuje se da je prosječno vrijeme čekanja za termin zdravstvene zaštite u javnom sektoru 54,5 dana. U privatnom sektoru je to prosječno 5,7 dana, zbog čega se sve veći broj ljudi odlučuje za korištenje ove usluge.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *