Gdje ulažu Amazon i Google

Dodajte komentar

Amazon i Google su velike i jake kuće koje uvjek “pogađaju” (šta god da pokrenu). Oni zaista znaju šta rade, tako da kada te kompanije “ubace tonu” novca u neku novu industriju, onda na to treba obratiti pažnju.

Vjeovatno se pitate koja je to “magična” industrija u koju sada ulažu? Nijedna druga do industrija kućnih usluga.

Sigurno se pitate šta tu ima toliko zanimljivo – dosadno je, tradicionalno i nema tehnologije. Stvari su ipak malo drugačije.

Ne možemo da poreknemo da kućna industrija nije uzbudljiva kao dronovi, uzgoj laboratorijskog mesa i slično, ali to ne znači da nije atraktivna i profitabilna. Kućne usluge, prema jednoj listi iz 2016. godine generišu oko 400 milijardi dolara prihoda godišnje.

Kako Amazon i Google prave tolike “uplive” u kućne usluge

Ukratko: Amazon i Google imaju sada svoje proizvode koji zadovoljavaju kućne usluge – “Amazon Home Services” i “Google Local Services”.

Kako funkcionišu: Primjer za Amazon – ako kupac kupi sudoperu, Amazon će ga pozvati da rezerviše instalaciju za nju. Jednom kada klijent odgovori pozitivno, Amazon će upozoriti kompanije koje pružaju usluge u toj oblasti na mogućnost angažovanja i pustiti ih da preuzmu odatle.

Google je nedavno “lansirao” svoj proizvod koji smo naveli. Omogućava preduzećima za kućne usluge da prikažu “mali zeleni štit – Google garantovano” pored Google unosa. To ukazuje da je taj biznis licenciran i osiguran, što klijentima daje sigurnost da ga iskoriste.

Kako to unovčiti

Ako trenutno niste u industriji kućnih usluga, ovo je odličan trenutak za osnivanje kompanije za rad u toj oblasti. Industrija nije toliko zasićena, pa se pobrinite da brzo izgradite brend, dok nema mnogo konkurencije.

A ako ste već u toj oblasti, razmslite o novim uslugama i izgradnji boljeg odnosa sa klijentima.

Izvor: BIZLife/Inc.com

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *