Putovanja automobilom uskoro bi mogli zamijeniti povoljni letovi avionom

Ukoliko se ambiciozna vizija Rudda Davisa ostvari, možete slobodno da zaboravite na višednevna putovanja privatnim autom. Bivši izvršni direktor kompanija USA Today i Groupon želi učiniti letenje avionom jednakom udobnim kao i vožnju automobilom te da izjednači iskustvo putovanja na 50 i 500 kilometara.

Najveći izazov je, kaže Davis, natjerati ljude da povjeruju njegovim planovima.

“Ukoliko razmišljaju o luksuznom avionskom putovanju, putnici ne bi trebali misliti o nama. U našim avionima nema kauča”, kroz smijeh je rekao Davis uglednom listu Forbes, prenosi Klix.

Davis je posljednje tri godine proveo u razvijanju BlackBirda, startupa koji povezuje putnike s privatnim aviokompanijama i pilotima. Putnici se mogu priključiti postojećem planu leta i zakupiti slobodna mjesta. Takođe, putnici su u mogućnosti i da unajme avion za putovanje od područja zaliva San Francisca do jezera Tahoe, a zatim odabrati pilota s prethodno odobrene liste obučenih pilota za komercijalne letove.

No, važno je napomenuti kako Rudd Davis ne vjeruje sam u ovu viziju. U utorak iz BlackBirda su saopštili da je prikupljeno deset miliona dolara za ulaganje u ovaj projekt.

Ipak, ostaje pitanje da li je BlackBird sposoban da dovoljno zainteresuje ljude za privatna putovanja avionom kako bi se snizile cijene letova.

Cijene za letove od Oaklanda do Las Vegasa kretale su se od 99 dolara za unaprijed ugovorene letove, dok je cijena oko 1.100 dolara za one putnike koji bi željeli sami da zakupe let. Osim toga, putnici mogu zahtijevati i automobil kada stignu na svoje odredište, što takođe može biti privlačno imućnim zakupcima.

“Stvarno, ono na čemu radimo jeste održavanje niskih cijena kako bi ljudi dobili priliku da isprobaju ovaj proizvod i kako bismo mi mogli održati korak sa sve većom potražnjom. Sredstva od deset miliona dolara sigurno će biti od pomoći”, rekao je Davis.

Check Also

Italija izdaje kovanice od dva eura u znak zahvalnosti medicinskim radnicima

Italija će ove godine izdati kovanicu od dva eura posvećenu lekarima, medicinskim sestrama i zdravstvenom …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *