Universal Capital banka donirala 100.000 eura Gradskom pozorištu

Predstavnici Gradskog pozorišta i Universal Capital banke potpisali su danas četvorogodišnji ugovor o generalnom sponzorstvu. Ova banka će u pomenutom periodu za Gradsko pozorište izdvojiti 100.000 eura.
Sredstva, koja će na godišnjem nivou iznositi 25.000, biće namijenjena daljem razvoju i unaprjedjenju umjetničkog programa Gradskog pozorišta, kao jedne od najznačajnijih institucija kulture Glavnog grada.

Ugovor o sponzorstvu potpisali su direktorica Gradskog pozorišta mr Nela Savković-Vukčević i glavni izvršni direktor Universal Capital banke Miloš Pavlović.

– Sporazum pokazuje visok odnos prema društvenim aktivnostima i odnos Universal banke prema kulturi, za koju svi znamo koliko je značajna za uzdizanje svijesti svakog čovjeka. Gradsko pozorište je veoma značajno za kulturni identitet i Podgorice i Crne Gore, a da bi nastavilo da unapređuje svoje aktivnosti, veoma su značajne podrške kao što je upravo ova koju smo dobili od Universal banke. Vjerujem da će i klijenti ove Banke, kao i auditorijum Pozorišta, znati da cijene ovakav odnos prema kulturi i umjetnosti i da će doprinijeti ugledu i jedne i druge institucije, ali, svakako, i još većem promovisanju kulture kao ideje društveno odgovornog poslovanja – istakla je direktorica Gradskog pozorišta mr Nela Savković-Vukčević.

“Universal Capital banka ovim primjerom pokazala je posvećenost razvoju kulture, u korist pozorišne igre u ovom slučaju, što je dobar pokazatelj društveno odgovorne kompanije i jedan od najboljih načina na koji akteri biznis sektora mogu da unaprijede rad umjetničkih institucija, ali i cjelokupne kulturne scene Glavnog grada i Crne Gore”, navodi se.

-Kao društveno odgovorna banka prepoznajemo značaj ove institucije za Podgoricu, ali i za društvo u Crnoj Gori u cjelini, posebno u vremenu kada se sve vrijednosti unižavaju. U eri rijaliti programa i svega što nas okružuje jako je važno podržati institucije koje su okosnica moralne vertikale društva, tako da smo se i mi odlučili da na ovaj način u narednom periodu pružimo podršku Gradskom pozorištu – naglasio je glavni izvršni direktor Universal Capital banke Miloš Pavlović.

Check Also

Crnogorsko aktuarsko društvo (CAD) organizuje drugi modul seminara na temu Solventnost

Crnogorsko aktuarsko društvo (CAD) organizuje drugi modul seminara na temu Solventnost II pod pokroviteljstvom Agencije …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *