Universal Capital banka donirala 100.000 eura Gradskom pozorištu

Dodajte komentar

Predstavnici Gradskog pozorišta i Universal Capital banke potpisali su danas četvorogodišnji ugovor o generalnom sponzorstvu. Ova banka će u pomenutom periodu za Gradsko pozorište izdvojiti 100.000 eura.
Sredstva, koja će na godišnjem nivou iznositi 25.000, biće namijenjena daljem razvoju i unaprjedjenju umjetničkog programa Gradskog pozorišta, kao jedne od najznačajnijih institucija kulture Glavnog grada.

Ugovor o sponzorstvu potpisali su direktorica Gradskog pozorišta mr Nela Savković-Vukčević i glavni izvršni direktor Universal Capital banke Miloš Pavlović.

– Sporazum pokazuje visok odnos prema društvenim aktivnostima i odnos Universal banke prema kulturi, za koju svi znamo koliko je značajna za uzdizanje svijesti svakog čovjeka. Gradsko pozorište je veoma značajno za kulturni identitet i Podgorice i Crne Gore, a da bi nastavilo da unapređuje svoje aktivnosti, veoma su značajne podrške kao što je upravo ova koju smo dobili od Universal banke. Vjerujem da će i klijenti ove Banke, kao i auditorijum Pozorišta, znati da cijene ovakav odnos prema kulturi i umjetnosti i da će doprinijeti ugledu i jedne i druge institucije, ali, svakako, i još većem promovisanju kulture kao ideje društveno odgovornog poslovanja – istakla je direktorica Gradskog pozorišta mr Nela Savković-Vukčević.

“Universal Capital banka ovim primjerom pokazala je posvećenost razvoju kulture, u korist pozorišne igre u ovom slučaju, što je dobar pokazatelj društveno odgovorne kompanije i jedan od najboljih načina na koji akteri biznis sektora mogu da unaprijede rad umjetničkih institucija, ali i cjelokupne kulturne scene Glavnog grada i Crne Gore”, navodi se.

-Kao društveno odgovorna banka prepoznajemo značaj ove institucije za Podgoricu, ali i za društvo u Crnoj Gori u cjelini, posebno u vremenu kada se sve vrijednosti unižavaju. U eri rijaliti programa i svega što nas okružuje jako je važno podržati institucije koje su okosnica moralne vertikale društva, tako da smo se i mi odlučili da na ovaj način u narednom periodu pružimo podršku Gradskom pozorištu – naglasio je glavni izvršni direktor Universal Capital banke Miloš Pavlović.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *