Za sada neće biti poskupljenja vode

Dodajte komentar

Regulatorna agencija za energetiku nije donijela podzakonske akte i dok se ne stvore sve zakonske pretpostavke bilo koji zahtjev za povećanjem cijena vode ne znam koliko bi imao realnu osnovu, ocijenio je za Dan Filip Makrid, izvršni direktor Vodovoda.

Preduzeće Vodovod planiralo je da vodu poskupi za 22,3 odsto.

“Imamo Regulatornu agenciju za energetiku (RAE) koja ima obevezu da u skladu sa Zakonom o komunalnim djelatnostima odradi podzakonske akte. Ako nemamo metodologiju za cijene, metodologiju za uslugu, metodologiju za licenciranje i metodologiju za ocjenjivanje tehnoekonomskih i parametara smatram da pitanje cijena vode vrlo teško može da bude u fokusu u nekom trenutku. Prije dvije godine izašli smo sa javnim predlogom, sada smo u rukama RAE i sve što možemo je da pustimo nadležnim institucijama da rade”, saopštio je Makrid.

Objašnjava i razloge i zašto bi trebalo da poskupi voda.

“Imamo stav koji se bazira na ciframa i brojkama a to je da nam je struja porasla za preko 20 odsto jer smo imali širenje mreže, otvaranje vodoizvorišta na seoskom području. Proširili smo mrežu za 300 kilometara, a sve te stvari vuku i neke druge stvari poput određene radne snage, goriva. Mi želimo da pokrivamo troškove koji se tiču obavljanja javne funkcije”, navodi Makrid.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *