Procurele fotografije VW Golfa 8

Dodajte komentar

Volkswagen nije predstavio novu generaciju Golfa na prestižnom auto-salonu u Ženevi, ali su ovih dana procurjele nove špijunske fotografije “osmice”.

Dobili smo do sada najbolji pogled iz svih uglova najprodavanijeg automobila u Evropi koji će svjetlost dana ugledati vjerovatno u Frankfurtu u septembru.

Novi Golf je baziran na unaprijeđenoj verziji platforme na kojoj je napravljen Mk7, a koja je nazvana MQB Evo.

Osim što će biti lakši do 45 kilograma, imaće i malo duže međuosovinsko rastojanje od aktuelne verzije, što donosi veći prostor u putničkom prostoru i vjerovatno u prtljažnom.

Naravno, očekuje se novi enterijer, mnoštvo bezbjednosnih i tehnoloških sistema i vrlo moguće sistem polu-autonomne vožnje.

VW je u januaru prošle godine najavio da će proizvodnja Golfa 8 početi u junu 2019, a u ponudi se očekuju brojni trocilindarski i četvorocilindarski turbo-benzinci i turbo-dizeli, a u jednom trenutku i hibridna varijanta.

Vremenom se očekuje i GTI varijanta, još jedan vladar u svojoj klasi, koja će vjerovatno imati za pogon 2,0-litarski četvorocilindarski turbo-benzinac sa oko 300 KS, a to dalje vodi do još moćnijeg Golfa R.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *