Privremena uprava donijela Odluku o emisiji akcija za prodaju Atlas banke

Dodajte komentar
Atlas banka u Podgorici

“Privremeni upravnik emitenta Atlas banka AD Podgorica dana 07.03.2019. godine donio je Odluku o emisiji običnih akcija u skladu sa članom 126a Zakona o bankama, u ukupnom obimu od 22.000.080,00 EUR, odnosno 88.710 akcija pojedinačne nominalne vrijednosti 248,00 EUR”, stoji na sajtu Atlas banke AD Podgorica.

Kako piše na sajtu emisija će se smatrati uspješnom ukoliko se u roku određenom za upis i uplatu akcija, upiše i uplati cjelokupan broj emitovanih akcija.

Emitent zadržava pravo prekida roka za upis i uplatu, ukoliko se prije isteka istog roka upišu i uplate sve akcije.
Prodaja akcija će se obaviti preko investicionog društva na regulisanom tržištu.

U obrazloženju odluke stoji i Obavještenje privremenog upravnika Tanje Terić.

U obrazloženju se kaže da pošto postojeći akcionari Atlas banke AD Podgorica, u postupku dokapitalizacije Banke u privremenoj upravi, nijesu izvršili upis i uplatu emitovanih akcija, s tim u vezi, stekli su se uslovi da privremeni upravnik Banke obavijesti Komisiju za tržište kapitala o ishodu emisije akcija banke, radi dobijanja rješenja o neuspješnosti emisije.

Nakon toga, privremeni upravnik Banke dostaviće Komisiji zahtjev za odobravanje prospekta radi javne ponude, odnosno prodaje akcija Atlas banke licima koja nijesu postojeci akcionari banke, navodi se u obrazloženju odluke na sajtu Atlas banke AD Podgorica.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *