Naslovne strane dnevnih novina za 8. mart – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Dan

Zadovoljni prodajom

Uspostavljanje saradnje Lufthanse sa Aerodromima Crne Gore (UCG) izuzetno je značajno za državu, pri čemu prodaja karata za letove ide jako dobro, saopštili su predstavnici njemačke aviokompanije prilikom obilaska Aerodroma Tivat. Predstavnici Lufthanse su naveli da prodaja karata za letove Minhen-Tivat i Frankfurt-Tivat ide jako dobro, prenosi Info biro.

Razriješili Jusufa

Vlada je razriješila Jusufa Kalamperovića dužnosti člana odbora direktora Monteputa zbog isteka mandata. Na njegovo mjesto je imenovan pravnik Stevo Pejović. Monteput je državna kompanija koja upravlja tunelom Sozina i prati radove na autoputu Bar-Boljare. Godinama pos lujusa profitom i dijele bonuse zaposlenima i direktorima, što je uvijek nailazilo na kritike javnosti.

Aneks ugovora do kraja marta

Predsjednik CBRC-a Du Fei stiže u Podgoricu, da obiđe radove na autoputu i da se sastane sa najvišim zvaničnicima države. Jedna od tema biće dodatni radovi na autoputu, tačnije petlja Smokovac, koju će najvjerovatnije Kinezi raditi. U dodatne radove spada i napajanje autoputa električnom energijom i vodosnabdijevanje prioritetne dionice, kao i izgradnja priključnih puteva. Za potrebe napajanja Monteput će se zadužiti 31,6 miliona. Vlada sve dodatne radove procjenjuje na 95 miliona eura.

Pobjeda

Pogrešan obračun mogao bi koštati NLB do 10 miliona

Dio zaposlenih tužio je NLB zato što je od 2011. godine bruto zarade obračunavala množeći sa koeficijentom od 63 umjesto 90 eura, kolikoje po našem Opštem kolektivnom ugovoru. I dok se čeka ishod sporova, radnici koji su tužili banku našoj redakciji su kazali da su mjesečno oštećeni 200 eura u prosjeku i da bi banka, ukoliko Vrhovni sud potvrdi presudu, trebalo između osam i deset miliona eura da ih isplati.

Od aprila letovi iz Minhena i Frankfurta

Od 13. aprila kreću letovi Lufthanse za Tivat iz Minhena, a dan kasnije iz Frankfurta. Lufthansa će letjeti za Minhen i Frankfurt jednom sedmično. Tim povodomjuče su predstavnici Lufthanse i direktor Aerodroma Crne Gore Danilo Orlandić obišli tivatski aerodrom. Istakli su da prodaja karata za ove letove ide jako dobro.

Zabranjuju rad trgovina nedjeljom

Vlada je usvojila izmjene Zakona o unutrašnjoj trgovini, kojim se zabranjuje rad trgovina na veliko i malo nedjeljom, državnim i drugim praznicima. Objekti neophodni za nesmetano funkcionisanje društva izuzeti su od ovog pravila objavljeno je na Tviteru Vlade i istaknuto da je to pozitivna vijest za oko 37.000 zaposlenih u sektoru trgovine. Premijer Duško Marković kazao je da je ovaj koncept dobar.

Vijesti

Dnevne novine

Aktivirana garancija od sedam miliona eura za Atlas banku

Vlada je juče odobrila aktiviranje 7,18 miliona eura državnih garancija koje potražuje Evropska investiciona banka za 20 miliona eura kredita koji je svojevremeno uzela Atlas banka biznismena Duška Kneževića. Atlas banka je od 2009. do 2011. godine potpisala pet ugovora o kreditima, na osnovu kojih je 4. marta ove godine dugovala 6,67 miliona eura. EIB je 26. februara obavijestila banku o dospjeću ukupnih potraživanja od 7,17 miliona, a Vladi je u ponedjeljak sa iste adrese stigao zahtjev da garanciju isplati do juče, kako se ne bi obračunavali dnevni troškovi od 727,29 eura.

Novi hotel 2020. godine

Njemačko turističko tržište za Hotelsku grupu (HG) Budvanska rivijera ima veliki značaj. Crnogorska kompanija, koja ponudu predstavlja na sajmu ITB u Berlinu, imala je sastanke sa evropskim turoperatorima. “Berlinski sajam za HG Budvanska rivijera predstavlja početak pregovora o otvaranju novog klub hotela 2020. U narednih par mjeseci očekuje se finalizacija moguće saradnje” naveli su u kompaniji.

Operatori za tri godine uložili 250 miliona eura

Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost (EKIP) danas obilježava 18 godina poslovanja, tokom kojih su, kako ističu, postigli zavidne rezutate i prepoznati kao uspješan regulator. Ova institucija nadzire visokorazvijeni sektor elektronskih komunikacija u Crnoj Gori, na kome usluge trenutno pružaju 34 operatora.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *