Završen Kopaonik biznis forum

Juče je završen Kopaonik biznis forum, najveći ekonomski samit u Srbiji, koji je okupio 1.315 učesnika, a na kom su učestvovali predsjednik Privredne komore Crne Gore Vlastimir Golubović i predsjednik kompanije “Voli” Dragan Bokan, dva specijalna gosta, 162 panelista te 125 novinara.

Na Forumu su pored predsjednice Vlade Republike Srbije Ane Brnabić i ministara bili i predstavnici međunarodnih finansijskih institucija, privrednih komora iz regiona, najvećih regionalnih investitora, predstavnici javnog i privatnog sektora, akademici i privrednici.

Predsjednik Saveza ekonomista Srbije i predsjednik programskog odbora Kopaonik Biznis foruma Aleksandar Vlahović kazao je na zatvaranju da dijalog generalno nedostaje u društvu te da je upravo u tome prednost i uloga svih učesnika.

“Imali smo intenzivan rad u protekla četiri dana, zaključci Kopaonik Biznis foruma će biti sumirani u okviru dokumenta i siguran sam da će Vlada vrlo pažljivo pratiti naše preporuke kako doći do robustnog rasta i ubrzati strukturne reforme”, izjavio je Vlahović.

Vlahović je premijerno najavio i tri naredna događaja – Jahorina ekonomski forum (23-24. april 2019), Samit guvernera i ministara finansija zemalja Zapadnog Balkana (14-16.jun 2019) i IV Međunarodna konferencija o obrazovanju (11-13. novembra 2019).

Naredni, 27. Kopaonik Biznis forum održaće se od 1. do 4. marta 2020.

Check Also

Istraživanje Erste banke pokazalo: Pandemija promijenila navike potrošača vlasnika kartica

Istraživanje Erste banke pokazalo je da su građani vlasnici kartica ove banke tokom epidemije korona …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *