Budva počinje naplatu izletničke takse

Dodajte komentar
Budva

Odluka o naplati izletničke takse usvojena na SO Budva prošle godine, rezultirala je dogovorom i planom Opštine sa Turističkom organizacijom Budva je da oni u saradnji sa turističkim agancijama i hotelijerima naprave određene punktove preko kojih će se vršiti i naplata turističke takse.

“Očekivanja u prvoj godini su svakako skromna, planom TOB-a je predviđeno negdje oko 150 hiljada eura”, kazao je pomoćnik sekretara Sekretarijata za finansije, Slavko Đukanović.

Takođe, Đukanović navodi da će sva sredstva od naplate biti iskorištena u cilju očuvanja zidina Starog grada i drugih kulturno istorijskih spomenika koje Budva ima, te da će naplata izletničke takse koristiti i kao jačanje kompletne turističke ponude Budve.

Za organizovane turističke grupe ulaz u Stari grad Budva će se ubuduće naplaćivati jedan euro.

Izletnička taksa će se naplaćivati turistima koji u okviru organizovanih grupa, posredstvom turističkih agencija, drugih pravnih lica ili preduzetnika registrovanih za obavljanje turističke djelatnosti, posjećuju Stari grad Budva, kao turistički lokalitet izuzetnih prirodnih i kulturno-istorijskih vrijednosti.

Izletnička taksa se naplaćuje svakom turisti koji obilazi zidine Starog grada, u iznosu od 1,00 euro. Ova naknada se naplaćuje u toku cijele godine.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *