S&P: Uskoro nova procjena rejtinga Crne Gore

Dodajte komentar

Usvajanjem tri zakona u narednom periodu, koji se tiču javno-privatnog partnerstva, javnih nabavki i koncesija, trebalo bi da se stvori pravni okvir u cilju unapređenja poslovnog ambijenta i snaženja konkurentnosti, kazao je ministar finansija Darko Radunović.

On se juče sastao sa predstavnicima kreditne rejting agencije Standard & Poor's (S&P), sa kojima je razgovarao o prikupljanju podataka o aktuelnoj ekonomskoj situaciji u Crnoj Gori, na osnovu kojih će se obavljati dalja procjena rejtinga države.

“Očekujemo da će početkom naredne godine početi implementacija sistema elektronske fiskalizacije sa ciljem povećanja naplate prihoda”, rekao je Radunović.

Ministar je predstavniek S&P-a upoznao i sa aktuelnim makroekonomskim i fiskalnim kretanjima i predstavio osnovne parametre koji su obilježili prošlu godinu.

“Pozitivan trend rasta ekonomije iz 2017. godine nastavljen je tokom prošle godine i možemo sa sigurnošću reći da smo za te dvije godine imali rast više od četiri odsto”, poručio je Radunović.

Analitičari kreditne rejting agencije će naredna dva dana boraviti u Crnoj Gori u okviru redovne godišnje posjete i tokom najavljenih sastanaka sa crnogorskim institucijama obaviti reviziju kreditne sposobnosti države.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *