Podgorica dobija Ankarski bulevar

Dodajte komentar

Nastavak Ljubljanske ulice, od raskrsnice sa Ulicom Dr Ljubomira Rašovića do Cetinjske, u dužini od 300 metara nosiće ime Ankarski bulevar, odlučili su članovi Savjeta davanje predloga naziva naselja, ulica i trgova.

Predsjednik Savjeta Vladimir Vojinović je sa opštio da je do sada po planskoj dokumentaciji izgrađen južni dio bulevara sa dvije kolovozne trake.

Članovi Savjeta su podržali da u dalju proceduru ide predlog Jusufa Hadrovića i grupe građana da saobraćajnica u gradu nosi ime Tahira Hadžimuhovića, revolucionara i nosioca jugoslovenske i albanske spomenice, kao i predlog Vladimira Čađenovića, šefa kluba odbornika Demokrata, Slobodana Bobana Radoševića i Biljane Jovović da ulicu dobije Danilo Jauković, istoričar i narodni heroj.

Saglasnost da ide u dalju proceduru dobio je i predlog Mirka Cicmila da Podgorica dobije ulicu Crvenog krsta. Podgoričani Srđan Jokić, Ratko Ivanović i grupa građana preko odbora povjerenika mjesne zajednice Zlatica predložili su daulica na Staroj Zlatici nosi ime Nikca Tomanovića ili Aleksandra Lesa Ivanovića.

Predstavnik Sekretarijata za planiranje i uređenje prostora Veljko Đurović saopštio je da saobraćajnica za koju Zlatičani predlažu naziv, već nosi ime Aleksandra Leksa Saičića.

“Kada mi je stigao predlog od stanovnika, ja sam obišao teren i saopštio im da ta ulica već ima ime. Oni su se usaglasili da to ostane tako”, saopštio je Đurović.

Predsjednik Savjeta Vladimir Vojinović je naveo da Ulica Aleksandra Lesa Ivanovića već postoji u Zagoriču. Vladimir Vojinović je naveo da im je Milorad Maretić dostavio predlog za preimenovanje.

 

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *