Tesla isplatila 920 miliona dolara duga akcionarima

Dodajte komentar

Kako prenosi američki CNBC kompanija Tesla, koja se bavi proizvodnjom električnih automobila nakon isteka obveznica na berzi 1. marta platila je dug akcionarima u iznosu od 920 miliona dolara.

Dug je, kako prenosi CNBC plaćen u gotovini po cijeni od 359,8 dolara po akciji. Da se Teslinim dionicama trgovalo po trenutnoj cijeni konverzije od 359,87 dolara, kompanija ne bi svoj dug isplatila u gotovini, već u dionicama.

Ali, Tesline dionice nisu dostigle tako visoku cijenu već sedmicama, odnosno od 14. decembra prošle godine, pa je dug dioničarima morao biti isplaćen u gotovini.

U svom godišnjem izvještaju za 2018. godinu iz Tesle su poručili da imaju 3,69 milijardi dolara neograničenih sredstava do kraja godine.

Prošle godine investicije u Tesli su pale visokih 43 posto, na 2,32 milijarde dolara, dok u 2019. planiraju uložiti oko 2,5 milijarde dolara, što je i dalje niže od 4,08 milijarde koliko je na investicije potrošeno u 2017. Suprotno tome, akreditivi protiv kompanije skočili su za 53 odsto, prenosi CNBC.

Dug od 920 miliona dolara bio je najveći ikad zabilježeni dug plaćen u gotovini.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *