BC Partners postaje vlasnik United Grupe

BC Partners, vodeća međunarodna investiciona kompanija, danas je objavila okončanje procesa kupovine većinskog udjela United Grupe od investicionog fonda KKR, nakon što je dobila sva potrebna regulatorna odobrenja. KKR i menadžment tim United Grupe zadržaće značajan manjinski udio.

Sa sjedištem u Amsterdamu, United Grupa je vodeći provajder medijskih i komunikacionih usluga u jugoistočnoj Evropi. Kroz značajna ulaganja u digitalnu infrastrukturu, sadržaj i sopstvenu tehnologiju, ona već godinama korisnicima pruža nivo usluge kojom obezbjeđuje da ostane lider na tržištu. Tokom proteklih 18 godina, Grupa je proširila svoje učešće na tržištu kroz organski rast i akvizicije, i sada ima više od 4,400 zaposlenih i pruža usluge u više od 1,8 miliona domova.

Nikos Statopulos, partner u BC Partners izjavio je da su oduševljeni što je transakcija okončana i raduju se sljedećoj fazi rasta kompanije.

“United Grupa je poslovni sistem izuzetnog kvaliteta, koji ima održiv rast, vodeću infrastrukturu, raznovrstan TV sadržaj i rastuću bazu lojalnih korisnika. Njen atraktivan i integrisan poslovni model i regionalna liderska pozicija pružaju odličnu platformu za dalji organski rast i strateške akvizicije širom Evrope”, kazao je Statopulos.

Od prvobitnog ulaganja 2014. godine, KKR je podržavao nastojanja United Grupe da postane vodeći provajder komunikacionih i medijskih usluga u jugoistočnoj Evropi.

Optička i kablovska mreža United Grupe ima najveću pokrivenost u regionu, obezbjeđujući 2,4 puta brži internet, visok kvalitet lokalnog i međunarodnog TV sadržaja za 1,8 miliona domova.

Žan-Pjer Sad, generalni direktor KKR-a je rekao da su ponosni na dostignuća United Grupe u proteklih pet godina.

“To je sjajan primjer istinski konvergentnog komunikacionog i medijskog operatora, sa vodećim inovacijama u uslugama na tržištu. Ostaćemo posvećeni daljem razvoju United Grupe i radujemo se saradnji sa njenim menadžment timom i BC Partners na daljem rastu kompanija”, rekao je Sad.

Check Also

Poreski obveznici na tri mjeseca mogu odložiti poreske obaveze za maj

Poreski obveznici mogu na 90 dana odložiti i poreske obaveze po osnovu poreza na dohodak …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *