Montenegroberza: Realizovano 37 transakcija akcijama

Dodajte komentar

Skoro dva i po puta manji promet obilježio je ovu sedmicu na Montenegroberzi. Pokazatelj vrijednosti deset najboljih kompanija, MHCE10, blago je ojačao na823,55 poena, a MOHEX neznatno na 10.609,8 bodova.

Promet, realizovan kroz 37 transakcija, iznosio je 50,94 hiljade eura, što je skoro dva i po puta manje u odnosu na prošlu sedmicu. Najveći udio u prometu imale su akci je Crnogorskog telekoma, koje su ove sedmice porasle pet odsto na 1,68 eura.

Navode dasurasle i akcije Port of Adrije 1,9 odsto na 11,5 centi i Plantaža 1,3 odsto na 11,85 centi.

Oslabile su dionice Luke Bar pet odsto na 19,96 centi i Crnogorskog elektrodistributivnog sistema tri odsto na 63 centa. Akcije Zatatransa su ostale na prošlosedmičnom nivou od 66 centi, dok su dionice Elektroprivrede i Marine Bar u petak koštale 3,8 eura, odnosno 1,6 eura. Promet akcijama fondova iznosio je oko hiljadu eura, a trgovano je jedino Trendom, koji je ostao nepromijenjen na 5,31 cent.

Sedmicu je obilježila vijest da će CKB, crnogorska podružnica OTP banke, preuzeti 90,56 odsto akcija Sosijete ženeral banke za40,46 miliona eura, ukoliko to odobri Centralna banka(CBCG).

Iz CKB su kazali da se realizacija finansijske transakcije očekuje u narednim mjesecima, u zavisnosti od dobijanja potrebnih regulatornih odobrenja.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *