Vektra Jakić

Radnici tužili “Vektru Jakić”

U pljevaljski Osnovni sud, od početka ove godine, stiglo je 46 tužbi koje su predali radnici protiv Vektre Jakić, usljed neredovnih isplata zarada. U Vektri Jakić zarade kasne posljednjih godina, a zaposleni potražuju plate iz prošle godine.

Riječ je o platama čija je ukupna vrijednost 70 hiljada eura. Većini radnika duguje se osam plata, ali su radnici tužili za četiri plate. Sudski postupci su u toku, a već je održano nekoliko ročišta.

Zaposleni su Vektru Jakić tužili i prošle godine zbog neisplaćenih zarada. U jednom slučaju izvršena je i prinudna naplata od strane javnog izvršitelja, a u nekim slučajevima ova kompanija je nakon sudskih presuda izvršila isplatu. U pomenutom slučaju javni izvršitelj je izvršio prodaju imovine ove kompanije, kamione za prevoz drveta, i zaposlenima isplatio dugovanja.

Zaposleni su se opet odlučili na sudsku naplatu nakon što je iz Poreske uprave saopšteno da će Vektra Jakić ići u stečaj. Radnici su se uplašili da, ako fabrika ode u stečaj, neće moći naplatiti svoja potraživanja, jer je cjelokupna imovina za ložena kod banaka u vi du hipoteka, pa bi zaposleni ostali kratkih rukava.

Check Also

Bank of America: Do 2028. Kina postaje najveća svjetska ekonomija

Ekonomistkinja iz Bank of America Helen Kiao, rekla je da Kina ima dobre šanse da …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *