Hrvatski brod Dubrovnik ponovo na liniji Bar-Bari

Dodajte komentar

Crnogorsku i italijansku obalu tokom ljetnje sezone spajaće hrvatski brod “Dubrovnik”. U ovom trenutku ovo je najrealna varijanta, potvrđeno je Jedru iz Barske plovidbe.

To će biti treća sezona da na jedinoj pomorskoj liniji Bar – Bari – Bar plovi putnički brod Dubrovnik – Jadrolinije iz Rijeke jer crnogorska državna kompanija Barska plovidba nije kupila fribot.

Menadžment Barske plovidbe boravio je krajem februara u Rijeci gdje su o uslovima poslovanja i redu plovidbe između crnogorske i italijanske obale razgovarali sa čelnicima Jadrolinije.

“Na pragu smo sezone i moramo obezibjediti alternativno rješenje za pomorsku liniju Bar – Bari-Bar. U protekle dvije godine saradnja sa Jadrolinijom je bila dobra i realno je da bude nastavljena sa pouzdanim partnerom. Svakako, u Barskoj plovidni je primat kupovina polovnog putničkog broda koji bi mogao da zdovolji uslove linije Bar – Bari. Kompanija trenutno nema novca za tu investiciju, pokušavamo preko kreditnih zaduženja da obezbijedimo novčana sredstva za feribot koji bi bio u vlasništvu crnogorske državne kompanije”, kazao je predsednik Odbora direktora Barske plovide Ljubo Kočović.

Preko 50 godina , Crnu Goru sa Evropom povezivala je redovna pomorska linija Bar – Bari . Bar, putničkim brodovima koji su bili u vlasništvu crnogorske državne kompanije.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *