Formiraće se garantni fond od 70 miliona eura za podršku preduzetništvu

Dodajte komentar

Vladaje dala saglasnost o potpisivanju ugovora između Evropskog investicionog i Investicionorazvojnog fonda o izdavanju garancije od 70 miliona eura, čime su stvorene pretpostavke za formiranje garantnog fonda u Crnoj Gori.

“Namjena tih sredstava usmjerena je na obezbjeđivanje još jednog novog instrumenta za podršku razvoja preduzetništva”, kazao je nakon sjednice Vlade predsjednik Odbora direktora IRF dr Zoran Vukčević.

Tu se prije svega misli, objasnio je on, na one preduzetnike koji imaju potencijal da svojim biznisom otvore nova radna mjesta.

“Ovim će novim instrumentom, koji se odnosi na formiranje garantnog fonda, biti omogućeno i postojećim preduzetnicima da obezbijede dodatne kreditne linije kada žele da otvore neko novo radno mjesto ili realizuju novi projekat. Omogućava se da oni preduzetnici koji nemaju potencijala da obezbijede kolateral u iznosu od 100 odsto, to mogu uraditi do 50 odsto”, objasnio je Vukčević.

On smatra da će to biti novi zamajac kada je u pitanju razvoj preduzetništva u Crnoj Gori i nova podrška Vlade i IRF-a za otvaranje novih radnih mjesta.

TAGOVI: ,
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *