Definitivno: CKB potpisala ugovor o preuzimanju Societe Generale Montenegro

OTP Bank Plc. saopštila je da je Crnogorska komercijalna banka, crnogorska podružnica OTP banke potpisala Ugovor o kupovini 90,56% akcijskog kapitala Societe Generale banke Montenegro („SGM”), crnogorske podružnice Societe Generale Group.

Dogovorena cijena za kupovinu 90,56% akcijskog kapitala Societe Generale banke Montenegro iznosi 40.455.538 eura.  Kupovna cijena po akciji iznosi 461,81 eura.

“Sa tržišnim učešćem od 11,5%, SGM je četvrta banka po veličini na crnogorskom bankarskom tržištu i kao univerzalna banka je podjednako aktivna u segmentu fizičkih i pravnih lica. Realizacija finansijske transakcije se očekuje u narednim mjesecima, u zavisnosti od dobijanja potrebnih regulatornih odobrenja”, saopšteno je iz banke.

Povodom potpisivanja ugovora o preuzimanju oglasila se i Societe Generale banka u Crnoj Gori. Kako su saopštili, u narednim mjesecima, Societe Generale Grupa i OTP Grupa će zajedno raditi na obezbjeđivanju potrebnih odobrenja.

Societe Generale Montenegro će nastaviti servisiranje stanovništva i korporativnih klijenata sa visokim nivoom kvaliteta i posvećenosti dok se bude pripremala neometana tranzicija za klijente, osiguravajući pri tome stabilnost njihovog odnosa sa bankom. Societe Generale banka Montenegro će biti dio sporazuma o saradnji potpisanog između Societe Generale i OTP banke koji obuhvata pružanje međusobnih usluga u različitim područjima (uključujući, ali ne ograničavajući se na investiciono bankarstvo, tržišta kapitala, finansiranje upravljanja gotovinom i likvidnošću). Albanija, Bugarska, Hrvatska, Mađarska, Moldavija i Srbija uskoro su ili će se ubrzo pridružiti sporazumu o tim uslugama”, saopštili su iz SGBM.

Check Also

Novi Voli market u Budvi, niske cijene i bogata ponuda

Na Bulevaru Blaža Jovanovića ja danas otvoren novi Voli market u Budvi. Potrošačima je na …

One comment

  1. Sta cemo sad bez nasega Titeee? :/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *