Naslovne strane dnevnih novina za 28. februar – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Dan

Ne dozvolite da Žugić zloupotrijebi Skupštinu

Bivša viceguvernerka Irena Radović kazala je da guverner Centralne banke (CBCG) Radoje Žugić ponovo pokušava da zloupotrijebi Skupštinu, kako bi opstruirao pravdu i vladavinu prava. Radovićeva je istakla da guverner pokušava da onemogući njen povratak na funkciju viceguvernera. Ona se pismom obratila poslanicima i predsjedniku parlamenta Ivanu Brajoviću u vezi sa spornom inicijativom guvernera Žugića o popuni mjesta sa kojeg je smijenjena. Žugić je prošle sedmice za viceguvernerku preložio Zoricu Kalezić.

Zbog Luke prijete raskidom koalicije

Odbornici SDP-a juče su bojkotovali zakazanu 18. sjednicu Skupštine opštine (SO) Kotor, zbog čega vladajuća koalicija nije imala potrebnu većinu od 17 odbornika, pa je zasjedanje odloženo na neodređeno vrijeme. Od ukupno 33 odbornika, koliko ih broji kotorski parlament, u sali je bilo njih 14, a osim tri SDP-ova, sjednici nijesu prisustvovali ni odbornici DPS-a, najveće opozicione partijeulokalnom parlamentu. SDP je u Kotoru dio koalicione vlasti koju čini sa Demokratama, DF i URA, uz podršku SNP-a.

Najbolji projekat

Projekat Luštica bej proglašen je za najbolji razvojni projekat u Evropi na svečanoj ceremoniji dodjele nagrada Luxury Network International Awards u Dubaiju. Nagrada je uručena na svečanoj gala ceremoniji u hotelu Sezars Palas pred više od 400 gostiju, predstavnika humanitarnih organizacija, diplomatskih misija i međunarodnih ogranaka više od 50 luksuznih brendova iz 115 zemalja Evrope, Bliskog Istoka, Afrike, Azije i Sjedinjenih Država.

Dnevne novine

BIĆEMO VJETAR U LEĐA SVIMA KOJI DAJU ZAMAH RAZVIJENOJ CRNOJ GORI

Pred nama je nova fabrika koja će doprinositi rastu ekonomije, proizvodnja zahvaljujući kojoj, na temeljima tradicije nekadašnje Rade, otvaramo nova, kvalitetna i održiva radna mjesta i valorizujemo izdašne prirodne potencijale koje posjeduje ovaj kraj. To je kazao predsjednik Vlade Duško Marković otvarajući juče u Bijelom Polju fabriku prirodne mineralne vode kojom upravlja kompanija Water Group iz Kolašina, te istakao da se proizvodnjom u novoj Radi supstituiše uvoz kisjele vode u vrijednosti od blizu osam miliona eura. Taj novac, kako je naveo, sada ostaje u našem privrednom sistemu i doprinosi razvoju i boljem standardu.

KONTROLNO SASLUŠANJE MUGOŠE I RADUNOVIĆA DO KRAJA MARTA

Kontrolno saslušanje minstra finansija Darka Radunovića i direktora Poreske uprave Miomira M. Mugoše na temu primjene Zakona o reprogramu poreskog potraživanja održaće se do kraj a marta, saopštio j e predsjednik skupštinskog Odbora za ekonomiju, flnansije i budžet Predrag Sekulić. Članovi Odbora jednoglasno su prihvatili predlog za održavanje saslušanja, čiju inicijativu je 22. januara podnio poslanik SDP-a Raško Konjević.

Depoziti veći od 91 miliona

Depoziti u bankama su, od 7. decembra, kada su uvedene privremene uprave u Atlas i Invest banci Montenegro (IBM), porasli više od 91 milion eura, dok je likvidna aktivna porasla 28,5 miliona, saopštio je juče guverner Centralne banke (CBCG) Radoje Žugić. On je na sastanku sa ministrom finansija Darkom Radunovićem rekao da ti trendovi potvrđuju da su očuvane stabilnost i sigurnost bankarskog sektora.

Vijesti

Pobjeda

Hoće da rade i poslije 67. godine

Mišljenje Zakonodavnog odbora Skupštine kojim predlaže Ustavnom sudu da odbije inicijativu za pokretanje postupka za ocjenu ustavnosti odredbe koja propisuje da radni odnos prestaje po sili zakona sa 67 godina i najmanje 15 godina radnog staža, ušlo je u skupštinsku proceduru. Ovu inicijativu podnijeli su Ivan Burić i Gano Đokić tvrdeći da se ovakvim propisivanjem krši ustavno pravo kojim se svakom garantuje pravo na rad, slobodan izbor zanimanja i zapošljavanja.

Traži da se ne odlučuje o izboru Zorice Kalezić

Bivša viceguvernerka Irena Radović obratila se juče pismom poslanicima i predsjedniku parlamenta Ivanu Brajoviću u kome traži da Skupština ne uvrsti u dnevni red prijedlog guvernera Radoja Žugića o imenovanju Zorice Kalezić na funkciju viceguvernerke.

Zajednički do stabilnih finansija

Samo zajednički, odgovoran i sistematičan rad državnih organa i opština može osigurati stabilnost lokalnih javnih finansija na dugi rok, saopštila je generalna direktorica Direktorata za lokalnu samoupravu i privredna društva u većinskom vlasništvu države u Ministarstvu finansija mr Snežana Mugoša.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *