Marković otvorio novu fabriku mineralne vode Rada

Predsjednik Vlade Crne Gore Duško Marković otvorio je u Bijelom Polju novu fabriku prirodne mineralne vode “Rada“ i tom prilikom poručio da je riječ o fabrici koja će doprinositi rastu naše ekonomije i proizvodnji koja će supstituisati uvoz kisjele vode u vrijednosti od blizu osam miliona eura, te će novac ostajati u našem privrednom sistemu i doprinositi razvoju i boljem standardu kao i da Vlada pokazuje ovim činim da otvara nova, kvalitetna i održiva radna mjesta i valorizuje izdašne prirodne potencijale.

“Prije nešto više od dvije godine u razgovoru sa radnicima obećao sam da ćemo naći načina da im isplatimo neisplaćene zarade, povežemo radni staž i obezbijedimo otpremnine. Ali isto tako da će država uraditi sve da pronađe investitora i pokrene proizvodnju. Osjećao sam tada da mi ne vjeruju; nije vjerovala vjerovatno ni bjelopoljska javnost. Ova Vlada je ustupila svoje potraživanje od 280 hiljada eura radi isplate zarada i otpremnina radnicima, istovremeno obezbijedila i 576 hiljada eura radi povezivanja staža bivšim zaposlenim radnicima Bjelasica Rade”, rekao je premijer.

Dodao je da je čitav projekat oplemenila kompanija Water Group iz Kolašina i to ne samo uloženim novcem, nego i svojim motivom, entuzijazmom, sposobnošću i znanjem.

“Vođeni time, podigli su ovu fabriku, pokrenuli proizvodnju oslonjenu na najsavremenijoj opremi i tehnologiji. Želim da im se zahvalim i čestitam. Pred nama je nova fabrika koja će doprinositi rastu naše ekonomije. Proizvodnja zahvaljujući kojoj, na temeljima tradicije nekadašnje RADE, otvaramo nova, kvalitetna i održiva radna mjesta. I dodatno – valorizujemo izdašne prirodne potencijale koje posjeduje ovaj kraj. Ovom proizvodnjom supstituišemo uvoz kisjele vode u vrijednosti od blizu osam miliona eura, i taj novac ostaje u našem privrednom sistemu i doprinosi razvoju i boljem standardu”, rekao je Marković.

Nekadašnji bjelopoljski gigant, čija je reputacija kvaliteta prevazilazila granice Crne Gore, vraća se na domaće tržište sa starim kvalitetom, ali novim vizuelnim identitetom. U obnovu fabrike i pripadajuće infrastrukture uložena su četiri miliona eura

Check Also

Broj putnika na evropskim aerodromima udvostručen u 2022.

Putnički saobraćaj na evropskim aerodromima je konačno počeo da se oporavlja od krize izazvane kovidom-19, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.