Unikatni Tesla Model S karavan debituje na sajmu u Ženevi (video)

Jedinstveni Model S Shooting Brake, koji je modifikovala jedna holandska firma, biće izložen na ženevskom salonu automobila početkom marta.

Holandska kompanija RemetzCar, koja je 2018. izradila ovo vozilo, prvobitno je planirala ograničenu seriju od 20 automobila.

Firma je u međuvremenu prestala da postoji, pa je čitav projekat otkazan, ali je prvi i vjerovatno jedini napravljen primjerak preživio i biće predstavljen posetiocima sajma u Ženevi koji počinje 5. marta.

Vlasnik vozila, i nekada prvi čovjek holandske kompanije, Floris de Raadt, došao je na ideju da od limuzine Modela S napravi karavan još 2016. godine.

U dizajniranje je uloženo dosta truda, pa Shooting Brake izgleda veoma skladno, iako nije originalni fabrički produkt kompanije Tesla.

Budućnost ovog vozila za sada nije poznata, a s obzirom da se radi o unikatnom automobilu čija je vrijednost za kolekcionare velika, može se destiti da ga njegov tvorac u nekom trenutku ponudi na aukcijsku prodaju.

Check Also

IRF organizuje konferenciju “Izvori finansiranja zelene i digitalne tranzicije i unapređenja infrastrukture sjevernog regiona”

Uz podršku Delegacije EU u Crnoj Gori i Kancelarije za evropske integracije, 29-30. novembra u …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *