Akcionari nijesu zainteresovani, CBCG prodaje akcije Atlas banke

Dodajte komentar
Atlas banka u Podgorici

Niko od akcionara Atlas banke nije zainteresovan za njenu dokapitalizaciju, pa će sljedeći korak biti prodaja akcija onima koji nijesu akcionari, saopšteno je iz Centralne banke Crne Gore.

Naime, Centralna banka Crne Gore saopštila je da niko od postojećih akcionara Atlas banke u privremenoj upravi, po osnovu prava preče kupovine, nije izvršio upis i uplatu akcija u iznosu koji je srazmjeran njihovom učešću, za šta je, shodno uslovima Javnog obavještenja, bio ostavljen rok od 30 dana.

Zbog navedenog, kako saopštavaju iz CBCG, stekli su se uslovi da privremeni upravnik ove banke obavijesti Komisiju za tržište kapitala o ishodu emisije akcije banke, radi dobijanja rješenja o neuspješnosti emisije.

“Nakon toga, privremeni upravnik dostaviće Komisiji zahtjev za odobravanje prospekta radi javne ponude, odnosno prodaje akcija Atlas banke AD Podgorica licima koja nijesu postojeći akcionari banke”, navode u CBCG.

Centralna banka je 7. decembra donijela rješenje o uvođenju privremene uprave u Atlas i IBM banci.

Početkom januara, Savjet CBCG razmatrao je izvještaje privremenih upravnika o finansijskom stanju i uslovima poslovanja u tim bankama, te je ocijenjeno da je dalji nastavak poslovanja Atlas banke moguć uz dokapitalizaciju, dok je finansijsko stanje Invest banke Montenegro negativno, pa joj je oduzeta dozvola za rad i otvoren stečajni postupak.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *