Montenegroberza: 64 transakcije od 123,22 hiljade eura

Dodajte komentar

Skroman promet obilježio je ovu sedmicu na Montenegroberzi u kojoj je najavljeno moguće odlaganje početka poskupljenja struje za mjesec.

Pokazatelj vrijednosti deset najboljih kompanija, MNSE10, oslabio je neznatno na 818,36 poena, dok je MONEX ojačao 0,5 odsto na 10.584,63 boda.

Promet je iznosio 123,22 hiljade eura, što je 2,3 puta manje u odnosu na prošlu sedmicu. Realizovan je kroz 64 transakcije, a najveći udio u prometu imale su akcije Jugopetrola, i to 42 odsto .

Ministarka ekonomije Dragica Sekulić kazala je da će Vlada predložiti Regulatornoj agenciji za energetiku (RAE) da se poskupljenje struje odloži za mjesec, odnosno za 1. april.

Ona je navela da je cilj da se građanima obezbijedi dodatno vrijeme kako bi se opredijelili za najpovoljniji paket.

Iz EPCG je “Danu” nezvanično saopšteno da će Odbor direktora EPCG donijeti u narednih nekoliko dana odluku o odlaganju primjene novih cijena električne energije i tarifnih modela.

EPCG je najavila povećanje cijene struje od 2,7 odsto do šest odsto od 1. marta kroz uvođenje tarifnih paketa. Potrošači imaju pravo da odaberu osnovni, plavi, crveni ili zeleni model. Akcijama EPCG se ove sedmice nije trgovalo.

Akcije MIG-a ojačale

Akcije Društva za menadžment poslove i upravljanje nekretninama MIG ojačale su 20 odsto na 12 centi, Mehanizacije i programata 14,3 odsto na 80, Plantaža šest odsto na 11,7, Crnogorskog elektroprenosnog sistema (CGES) 4,8 odsto na 65 i Port of Adrije 3,9 odsto na 11,29 centi.

Dionica Crnogorskog telekoma je pala tri odsto na 1,6 eura. Pojeftinila je i akcija Hotelske grupe (HG) Budvanska rivijera sedam odsto na 6,5 eura i Luke Bar 6,7 odsto na 21 cent. Sedmično trgovanje su u plusu završile dionice Solane “Bajo Sekulić” koje su ojačale 11 odsto na dva eura, Instituta “Simo Milošević” 1,5 odsto na 34, Hipotekarne banke 0,7 odsto na 695 i Jugopetrola neznatno na 12 eura.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *