Intezitet radova na prvoj dionici autoputa povećan

Dodajte komentar

Ministar saobraćaja i pomorstva Osman Nurković kazao je da je intenzitet izvođenja radova na autoputu Bar-Boljare u poslednje dvije godine pojačan, što uprkos naporima izvođača i države ipak nije dovoljno da se ispoštuje rok završetka.

– U svakom slučaju, kvalitet izvedenih radova je od početka realizacije ovog kompleksnog projekta bio prioritet za Vladu kao investitora i tako će biti do kraja izgradnje, rekao je Nurković.

On je sa članovima Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF), koji borave u posjeti Crnoj Gori, razgovarao o autoputu Bar-Boljare i ostalim prioritetnim infrastrukturnim saobraćajnim projektima i planu za koncesiju aerodroma. Nurković je, kako je saopšteno iz ministarstva, upoznao članove MMF-a sa trenutnom dinamikom izvođenja radova na priortetnoj dionici Smokovac Uvač Mateševo.

– Ova godina će biti veoma dinamična kada je u pitanju prioritetna dionica, prenijela je juče agencija Mina biznis da je saopštio Nurković. Dodao je da se planovi Vlade ne zaustavljaju na prioritetnoj dionici, već da se uporedo stvaraju pretpostavke za realizaciju naredne, Mateševo-Andrijevica.

– Fokus ove vlade je razvoj sjevera Crne Gore, a kao preduslov za to neophodna je kvalitetna mreža puteva, međutim, ne zanemarujemo ni projekteu centralnom i južnom dijelu države, kazao je Nurković.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *