Veliko interesovanje za turističku ponudu Crne Gore u Beogradu (video)

Dodajte komentar

Drugog dana Sajma turizma pokazano je tradicionalno veliko interesovanje za cjelokupnu turističku ponudu Crne Gore.

Ana Kostic iz TO Podgorice je kazala da je ono sto je posebno interesantno za posjetioce štanda Glavnog grada, Nacionalni park Skadarsko jezero, ali i forme aktivnog odmora, kako na samom Skadarskom jezeru, tako i na Kučkim koritima, i na dva predivna lednička jezera, Bukumirsko i Rikavačko.

“Predstavili smo i bogatu hotelska ponudu, tako da su tu danas sa nama i poznati podgorički hotelijeri. Zadovoljstvo nam je što iz godine u godinu bilježimo sve veći porast broja turista iz Srbije” naglasila je Kostić.

TO Kotor se zajedno sa kolegama iz Tivta i Herceg Novog ove godine predstavlja na zajedničkom štandu Boka. Ana Nives Radović iz TO Kotor je obajasnila da je Boka kao geografski i kao kulturološki pojam, koji je turistima sa tržišta Srbije i te kako poznat kao jedna cjelina, tako i predstavljaju. “Dakle, ono što je interesantno za njih ,jer smo kroz razna istraživanja tržišta i gledajući i prateći njihove navike, vidjeli da svaki turista, konkretno iz Beograda ali naravno i šireg područja koji kada dođe u jedan od ova tri grada, obiđe barem i jedan od druga dva grada, tako da imamo takvu ponudu, imamo zajednički nastup. Konkretno, ono što turiste sa ovog tržišta, kada je o Kotoru riječ, najviše interesuje, su manifestacije u našem gradu” ,naglasila je Radović.

“Sajam turizma u Beogradu je naročito važan za naš grad i danas učestvujemo ovdje u punom kapacitetu. Prema zvaničnim podacima najviše je prijavljivanih gostiju iz Srbije u 2018 godini, 19 posto više u odnosu na 2017. U 2018 godini preko 16 hiljada gostiju u Ulcinju je bilo iz Srbije, a broj noćenja je oko 180 hiljada”, kazao je Fatmir Djeka direktor TO Ulcinj.
U Ulcinju se mnogo radi na povećanju kapaciteta. “Svi znamo da smo prošle godine imali novi kompleks Hotel Karisma, koji nastavlja i ove godine sa proširenjem sa sigurno preko 400 novih ležajeva. Tu je i početak izgradnje Hotela Lido a imamo nove privatne hotele”, kazao je Djeka.

Gabrijela Glavončić, direktorica TO Tivat je naglasila značaj tržišta Srbije za opština Tivta i generalno Boke Kotorske: “Srbija kao tržište koje zauzima prva dva mjesta u cjelokupnim statistikama kada su u pitanju zemlje pripadnosti ostvarila je u 2018 godini kao tržište 17 posto više u dolascima iako se broj noćenja zadržao na istom nivou kao i 2017 godine, a to je negdje više od 270 hiljada noćenja i 29 hiljada dolazaka. Fokus kada je ovogodišnja promocija u pitanju jesu event kalendar, nešto što smo kreirali kao promociju svih dešavanja u Tivtu, potvrđenih datuma, za sezonu 2019 godine u saradnji sa Porto Montenegrom, Lušticom Bay, a fokus je naravno i dalje na manifestacionom turizmu kada je u pitanju naš grad, brojnim popustima koji nude kako u pred sezoni tako i u post sezoni naši brojni hoteli. Očekujemo otvaranje još dva hotela u bliskoj budućnosti”.

Tradicionalno HG Budvanska rivijera nastupa samostalno na sajmu turizma u Beogradu. Izvršni direktor Hotelske grupe Budvanska rivijera Katarina Kažanegra je objasnila da se na ovom sajmu otvaraju prilike da se naprave prve rezervacije.

“Ono što je HG Budvanska rivijera pokušala da inovira ove godine je izgled štanda, nešto je drugačiji i moderniji koncept nego što je to bilo prethodne godine. Takođe smo novi sa ponudama koje nudimo na ovom sajmu i mogućnost rezervacija sa 15 posto popusta za kompletnu sezonu u svim našim objektima. Nudimo veliki broj paket aranžmana dobrih popusta i dobrih opaketa za 8 mart, za Uskršnje praznike, za majske praznike. Generalno u svim objektima HG Budvanska rivijera su cijene koje se nude na ovom sajmu prilično niske i prilično konkurentne za ovu prvu sezonu april, maj. Svi hoteli će biti otvoreni. Nadamo se da će 2019 po nekim najavama koje sada imamo biti bolja od rekordne 2018 godine. Što se tiče Budvanske rivijere u 2018 godini ostvareno je blizu 490 hiljada noćenja što je značajnija brojka i u odnosu na rekordnu 2013”, kazala je Katarina

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *