Miliion eura za inovativne projekte

Dodajte komentar

Drugi Info dan povodom Poziva za podnošenje inovativnih projektnih ideja u privrednom, akademskom i civilnom sektoru održan je danas u Podgorici, a potencijalni aplikanti su izrazili veliko interesovanje za taj Poziv, saopšteno je iz Ministarstva nauke.

Ministarstvo nauke je Poziv raspisalo u saradnji sa Ministarstvom finansija i Delegacijom Evropske unije, kao dio Kolaborativne grant šeme u vrijednosti od milion eura, a novčani iznos opredijeljen za pojedinačne projekte iznosi od
60.000 do 80.000 eura, za period od najmanje 18 i najduže 24 mjeseca za implementaciju projektne ideje.

Generalni direktor Direktorata za naučno-istraživački rad Darko Petrušić govorio je o Pozivu i aktivnostima Ministarstva nauke, dok su detaljna uputstva za proces apliciranja i budžetiranje predstavili predstavnici Direktorata za finansiranje i ugovaranje sredstava EU pomoći u Ministarstvu finansija.

Petrušić je objasnio izuzetnu važnost tog Poziva za Crnu Goru, jer kroz inovativne projekte sprečavamo odliv znanja iz zemlje i postajemo konkurentniji na globalnom tržištu.

“Moramo se okrenuti ka stvaranju visoko-tehnoloških proizvoda i izvoza istih, to treba da bude dugoročan cilj ovih projekata”, istakao je.

Rok za podnošenje sažetaka projekata je 18. mart, do 14.30 časova.

TAGOVI:
Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *