Bulevar u Donjoj Gorici biće završen do 28. marta

Dodajte komentar

Radovi na donjogoričkom bulevaru ovih dana odvijaju se punom parom. Na potezu od salona namještaja Namos do salona Grand, gdje je u toku ugradnja podzemnih instalacija, juče je bio veliki broj radnika i građevinskih mašina. Do zakazanog roka, koji je produžen do 28. marta, ostalo je nešto manje od 40 dana. Inženjer iz Uprave za saobraćaj Dušan Kokić, koji prati radove na ovoj dionici, kazao je za Pobjedu da prema trenutnoj dinamici posla očekuje da donjogorički bulevar bude završen do predviđenog roka.

Kokić ističe da je u posljednje vrijeme pojačana dinamika posla na dionici između salona namještaja Namos i Grand, gdje na desnoj kolovoznoj traci ugrađuju podzemne instalacije.

“Radovi se odvijaju planiranom dinamikom. Trenutno se na tom potezu izvode radovi na ugradnji fekalnog i atmosferskog kolektora, u dužini od oko kilometar. Radnici su već postavili instalacije u dužini od oko 500 metara, što znači da im je ostalo još toliko”, kazao je Kokić i podsjetio da su podzemne instalacije na ostalim dionicama već ugrađene.

Kad završe iskope na ovoj dionici, preostaje im uređenje kolovoza u dužini od oko kilometar. Ostali dio bulevara je, navodi Kokić, uobličen i nanesen je po jedan sloj asfalta.

“Po ovome kako se sada radi, očekujemo da će kompletan posao biti završen do predviđenog roka”, kazao je inženjer iz Uprave za saobraćaj.

Od početka bulevara do kružnog toka kod Lješkopoljske ulice, saobraćaj se odvija dvosmjerno, a na potezu gdje je u toku ugradnja podzemnih instalacija, desnom bulevarskom trakom u oba smjera i bez zastoja, jer je cijelom dužinom asfaltirana.

Imovinsko-pravni odnosi, navodi Dušan Kokić, u potpunosti su riješeni, pa izvođač obavlja radove bez usporavanja. Kako dodaje, u prethodnom kišnom periodu bila je malo usporena dinamika.

“Poboljšanjem vremena pojačan je i intenzitet radova, pa prema trenutnom stanju očekujemo da ovaj rok za 28. mart bude ispoštovan”, poručuje Kokić.

Donjogorički bulevar je ukupne dužine tri i po kilometra. Sadrži četiri saobraćajne trake, širine po 3,25 metara (po dvije u oba smjera), razdjelni pojas širine dva metra, četiri kružna toka i obostrane trotoare širine po metar i po.

Radovi su počeli u februaru prošle godine, sa planiranim rokom završetka 8. novembrom 2018. godine. Zbog otežanih uslova izvođenja radova, koji su se odnosili na neriješene imovinsko-pravne odnose, radova u toku ljetnje turističke sezone i problema sa vodovodnim i elektro-instalacijama, taj rok je produžen do 28. marta ove godine.

Vrijednost izgradnje donjogoričkog bulevara je 9,6 miliona eura.

Uprava za saobraćaj obezbjeđuje šest miliona eura, a Glavni grad 3,6 miliona. Izvođač posla je građevinska firma Tehnoput MNE.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *