U aprilu regionalni sporazum o romingu

Regionalni sporazum o romingu zemalja zapadnog Balkana biće potpisan u aprilu u Beogradu. Potpisivanje regionalnog sporazuma dogovoreno na ministarskom radnom ručku u Skoplju, rekla je državna sekretarka u srpskom Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić.

Ona je podsjetila da je tekst Nacrta sporazuma o smanjenju cijena usluga rominga u javnim mobilnim komunikacionim mrežama u regionu zapadnog Balkana usaglašen i da definiše, između ostalog, regulisanje maloprodajnih i veleprodajnih cijena.

Na skupu u Skoplju, pored srpske delegacije i predstavnika zemlje domaćina, učestvovali su predstavnici BiH, Crne Gore, Albanije i Grčke, kao i generalna sekretarka Savjeta za regionalnu saradnju Majlinda Bregu i evropska komesarka za digitalnu ekonomiju i društvo Marija Gabrijel.

Marija Gabrijel je rekla da očekuje da će regionalni sporazum o romingu biti potpisan na Digitalnom samitu zapadnog Balkana 4. i 5. aprila u Beogradu.

Teme sastanka bile su osim novog regionalnog sporazuma o romingu, takođe i regionalni razvoj i istraživanje klauda, uključujući elektronske potpise, kao i saradnja u oblasti sajber bezbjednosti.

Check Also

Danska uvodi digitalne vozačke dozvole

Danski vozači više ne moraju sa sobom nositi vozačku dozvolu u formi kartice, već im …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *