Azmont će ove godine u Portonovi uložiti 340 miliona eura

Dodajte komentar

Ulaganja u veliki projekat na obali Boke Kotorske, Portonovi, do kraja ove godine premašiće 750 miliona eura. Prvi gosti i vlasnici nekretnina oživjeće ovaj rizort u Kumboru sredinom godine, a tome će prethoditi otvaranje ekskluzivne marine. U ekskluzivnom intervjuu za Dnevne novine, predsjednik Odbora direktora kompanije Azmont Investments Ahmet Erentok, navodi nove detalje o ovom izuzetno velikom projektu na našoj obali.

On posebno ističe mogućnosti koje strani investitori imaju u našoj zemlji.

Prisutna prestižna imena i veliko povjerenje koje uživaju kod svojih korisnika, garant su rasta i većeg interesovanja sličnih kompanija za dolazak i ulaganja u Crnu Goru. Ovo je najbolja formula za uspjeh i čvrsto vjerujemo da je Crna Gora upravo na tom putu. Portonovi predstavlja prekretnicu za novi svijet koji se otvara za Crnu Goru, a posebno za Herceg Novi”, kazao je sagovornik DN.

DN: Koji su ključni finansijski pokazatelji projekta Portonovi koliko je do sada uloženo i kolike su planirane investicije u ovoj godini?

Erentok: Kompanija Azmont Investments, glavni investitor Portonovi rizorta, uložila je znatna sredstva u izgradnju, dizajn i promociju ovog značajnog projekta i to na nekoliko nivoa. Svaki dio Portonovi rizorta osmišljen je u skladu sa ljudima, istorijom i kulturom Boke Kotorske i Herceg Novog od arhitektonskih rješenja tipičnih za ovaj predio, napora koji kao kompanija ulažemo u podršku lokalnom stanovništvu, do sredstava uloženih u obrazovanje i stručno osposobljavanje mladih iz Boke Kotorske u okviru Azmont stipendijskog programa. Kompanija Azmont Investments je do januara 2019. godine uložila 414 miliona eura u Portonovi ovaj ekskluzivni rizort na samoj obali mora, dom prvog One&Only hotela u Evropi, koji će u svom sklopu imati i D-Marin Portonovi marinu. Predviđene investicije u ovoj godini iznosiće 340 miliona eura, uz uračunati porez na dodatu vrijednost.

DN: Ko su glavni kupci i korisnici sadržaja i usluga rizorta Portonovi sa kojima ste se do sada sreli?

Erentok: Portonovi je mjesto susreta kosmopolita ljudi koji umiju da cijene istinske vrijednosti i originalnost, oaza istomišljenika i onih koji žele da svoj odmor provedu okruženi ljepotama ovog regiona. Rizort u koji je uložena ova značajna investicija, prostire se na 26 hektara i sastoji se od 1,8 kilometara eskluzivnog obalnog područja sa 214 rezidencija koje će u okviru prve faze otvaranja biti na raspolaganju budućim kupcima. Brendovi svjetski prepoznatih lanaca, kao što su prvi One&Only hotel u Evropi sa Espace Chenot Health Wellness Spa centrom, kao i D-Marin Portonovi marina, koja već potpisuje ugovore sa prvim klijentima, biće sastavni dio Portonovi Rizort ponude. Tokom proteklih nekoliko godina, Crna Gora je privukla pažnju klijentele svjetskih turista koji traže nove lokacije i posebna, originalna iskustva na svojim putovanjima.

Portonovi zbog poslovnog kodeksa čuvanja privatnosti ne iznosi informacije o svojim kupcima, ali možemo reći da interesovanje za Portonovi dolazi od potencijalnih kupaca različitih nacionalnosti.

DN: Šta očekujete od početka rada hotela One&Only Hotel, D-Marine Portonovi marine i Espace Chenot Health Wellness Spa? Uz to, koje nove ponude mogu očekivati gosti rizorta Portonovi?

Erentok: Stanovnici rizorta moći će da biraju između 214 stanova u prvoj fazi izgradnje obalnog rezidencijalnog dijela Portonovi naselja i Marina rezidencija, koje čine jednospratnice, penthausi i vile. U sklopu ovih objekata, nalaziće se restorani, butici, galerije i saloni sa najprestižnijom svjetskom ponudom. Rizort će otvoriti vrata svojim stanovicima i posjetiocima u ljetnjoj sezoni.

Prvi One&Only u Evropi, čije je otvaranje planirano na ljeto 2020. godine, u svojoj će ponudi imaće 113 hotelskih soba i deset brendiranih vila na samoj obali, sa privatnim vezovima za plovila i plažama. Globalno prepoznati Espace Erentok Chenot Heath Wellness Spa će svojim klijentima pružiti usluge najvišeg zdravstvenog ranga kroz svoj naučno utemeljen zdravstveni program u 17 ordinacija.

(Opširnije u Dnevnim novinama)

Foto: Azmont

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *