Poljoprivrednicima će biti dostupno 51,82 miliona eura bespovratnih sredstava

Dodajte komentar

Crnogorskim poljoprivrednicima, kroz sprovođenje IPARD programa, biće dostupno ukupno 51,82 miliona eura bespovratnih sredstava, od čega sredstva Evropske unije (EU) čine 39 miliona eura, a nacionalno kofinansiranje 12,82 miliona eura.

Vlada je na jučerašnjoj sjednici usvojila Informaciju o potvrdi obezbjeđenja podrške implementaciji javnih poziva u okviru IPARD II programa 2014-2020.

Tim povodom, Vlada je donijela zaključke koji se tiču obezbjeđenja sredstava za nacionalno kofinansiranje projekata u okviru tog Programa.

Kako je saopšteno iz Vlade, dodjela bespovratne podrške krajnjim korisnicima isplaćivaće se shodno definisanim kriterijumima i biće u okviru od 50 do 70 odsto, u zavisnosti od vrste investicije i geografskog položaja poljoprivrednog gazdinstva i lokacije investicije.

“Cilj IPARD II programa je restrukturiranje i modernizacija poljoprivrednog i prerađivačkog sektora, u svrhu stvaranja konkurentnih poljoprivrednih gazdinstava i prerađivačkog sektora, koji će biti spremni za ulazak u EU i korišćenje fondova Unije”, zaključuje se u saopštenju.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *