Naslovne strane dnevnih novina za 14. februar – Najvažnije vijesti iz ekonomije

Dodajte komentar

Dnevne novine

Struja skuplja 2,7 odsto, kupci biraju tarifni paket

Elektroprivreda (EPCG) objavila je juče tarifne modele snabdijevanja za kupce električne energije koji će važiti od 1. marta, saopšteno je u kompaniji. Kupci struje će od narednog mjeseca birati između osnovnog, crvenog, zelenog i plavog tarifnog modela. Ukoliko kupac, kako su kazali u EPCG, ne odabere nijedan od ponuđenih tarifnih modela, utrošak električne energije se automatski obračunava po osnovnom tarifnom modelu.

HIPOTEKARNA BANKA SA MASTERCADOM LANSIRALA NOVI SERVIS – HB CONCIERGE 

Hipotekarna banka, u saradnji sa kompanijom Mastercard, lansirala je novu uslugu HB Concierge za klijente Mastercard Gold kartica i Mastercard Platinum kartica. HB Concierge, kako su objasnili u banci, podrazumijeva uslugu ličnog asistenta i razvijena je da zadovolji potrebe i najzahtjevnijih klijenata.

Pobjeda

Pejaković: Sve banke će moći da obezbijede 7,5 miliona eurapdficon

Sve banke će moći da podignu osnivački kapital sa postojećih pet na 7,5 miliona eura, ukoliko bude usvojen zakon o kreditnim institucijama kojije predložila CBCG, kazao je Pobjedi generalni sekretar Udruženja banaka mr Bratislav Pejaković.

Dogodine elektronska fiskalizacij

Ministar finansija Darko Radunović kazao je juče na sastanku sa misijom MMF da primjena elektronske fiskalizacije koja će doprinijeti boljoj naplati poreza treba da počne naredne godine. Ministar se sastao sa predstavnicima misije MMF, koju predvodi novi šef Korstian Kol. Cilj misije je da se dogovore prioriteti i oblasti za naredne tri godine.

U blokadi 17.600 firmi

Na kraju januara u blokadi je bilo 17,6 hiljada preduzeća i preduzetnika za 677,6 miliona eura, što je 2,68 odsto više nego u decembru, pokazuju podaci Centralne banke. Koncentracija duga i dalje je relativno velika, tako da deset najvećih dužnika ima blokadu od 99,3 miliona, dok je 50 najvećih dužnika blokirano za ili 249,9 miliona.

Dan

Sprema se otkaz za 400 radnika

Predsjednica Sindikata banaka Lidija Pejović saopštila je da su u sindikatu zabrinuti za sudbinu velikog broja zaposlenih u Sosijete ženeral Montenegro i CKB banci. Pejovićeva se juče obratila dopisom članovima Savjeta Centralne banke u vezi sa najavljenom prodajom Sosijete ženeral Montenegro banke, zainteresovanoj OTP grupi, koja je vlasnik CKB banke.

Država plaća Blažu za zakup 29 hiljada eura

Uprava za imovinu Ministarstva finansija ponovo je zakupila poslovne prostore u vlasništvu kompanije BB Solar, u kojoj 50 odsto vlasništva ima Blažo Đukanović, sin bivšeg premijera Mila Đukanovića. Radi se o plaćanju rente za poslovni prostor od 200 kvadrata, koji koristi vladin Sekretarijat za razvojne projekte. Poslovni prostor na lazi se u blizini zgrade Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB).

Hipotekarna s Mastercardom lansirala novi servis-HB Concierge

Hipotekarna banka, u saradnji sa kompanijom Mastercard, lansirala je novuuslugu za klijente, vlasnike Mastercard Gold kartica i Mastercard Platinum kartica pod nazivom NV Concierge. U cilju promocije ovog vrhunskog servisa, Hipotekarna banka je u saradnji sa kompanijom Mastercard, priredila događaj u hotelu “Hilton, na kojem je za svoje klijente organizovala gostovanje poznate pop pjevačice Nine Badrić.

Vijesti

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *