Dogodine elektronska fiskalizacija

Dodajte komentar

Ministar finansija Darko Radunović kazao je juče na sastanku sa misijom MMF da primjena elektronske fiskalizacije koja će doprinijeti boljoj naplati poreza treba da počne naredne godine.

Ministar se sastao sa predstavnicima misije MMF, koju predvodi novi šef Korstian Kol. Cilj misije je da se dogovore prioriteti i oblasti za naredne tri godine gdje bi se mogla pružiti tehnička pomoć u sklopu dva postavljena cilja bolja uprava prihoda, menadžerski i upravljački aranžmani i ojačane osnovne funkcije poreske uprave.

Implementacija sistema elektronske fiskalizacije i sredstva iz kredita sa Svjetskom bankom koja se koriste za reformu poreske administracije dovešće do potpune reforme Poreske uprave saopštio je Radunović. Partneri iz MMF-a su ocijenili da je pred Poreskom upravom izazov kada su u pitanju uspostavljanje upravljačke strukture, organizacione šeme organa i upravljanja rizicima u redovnom poslovanju.

Ekspertski tim MMF počeo je juče dvosedmičnu posjetu Poreskoj upravi u cilju upoznavanja sa njenim postignućima u sprovođenju programa reforme. Tim, u kom su pored Kool, Lucilla McLaughlin, Allan Jensen, Michael O’Grady i Tina Tamm imao je inicijalni sastanak sa direktorom PU Miomirom M. Mugošom. Potom će imati sastanke sa cjelokupnim menadžerskim timom PU i sektorima, zbog analize aktivnosti i postignuća pojedinačnih organizacionih cjelina.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *