Startap dobio investiciju od oko milijardu dolara

Startap “Nuro” prikupio je 940 miliona dolara od banke “SoftBank Group Corp”, koja je procijenila vrijednost kompanije iz Silicijumske doline na 2,7 milijardi dolara.

“Nuro” su 2016. godine osnovala dva bivša inženjera Google-ovog automobila “bez vozača”, Dave Ferguson i Jiajun Zhu.

Finansiranje od strane “SoftBank”-a došlo je kroz Fond za viziju vrijedan 100 milijardi dolara, koji obično prikuplja velike uloge u brzorastućim tehnološkim kompanijama.

Prošle godine, “Nuro” je lansirao auto-pilot vozilo za obavljanje poslova od kupovine namirnica do isporuke večere i udružio se sa američkim lancem supermarketa “Kroger” kako bi proširio svoje usluge, prenosi B92.

Firma, koja uglavnom posluje na području zaliva San Franciska, objavila je da će iskoristiti sredstva za proširenje svoje usluge dostave na nova područja, dodavanje novih partnera, proširenje flote i razvoj svog tima.

“Nuro” je prikupio više od milijardu dolara od investitora, uključujući “Greylock Partners” i “Gaorong Capital”, koji su bili jedni od prvih investitora.

Check Also

CKB i Podgorička banka donirale još 100.000 eura kao pomoć u ublažavanju posljedica epidemije

Crnogorska komercijalna banka (CKB) i Podgorička banka, članice OTP Grupe, donirale su Nacionalnom koordinacionom timu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *