Prvi Galaxy na preklop stiže 20. februara

Dodajte komentar

Prošlog novembra, južnokorejski Samsung nam je dao prvi nagovještaj onoga što bi moglo da bude pametni telefon sa savitljivim ekranom. Na CES konferenciji, održanoj u Las Vegasu u januaru, uređaj je bio prikazan samo odabrnoj publici.

Iz Samsunga je u ponedeljak stigla potvrda da će 20. februara, zajedno sa modelima nove Galaxy S10 serije, biti predstavljen i pametni telefon na preklop, za sada, još uvek nezvanično, poznat pod imenom Galaxy Fold, odnosno Galaxy F.

Na svom zvaničnom Twitter nalogu Samsung je objavio tizer video sa pratećom porukom:

“Budućnost mobilnog sveta biće otkrivena (tačnije “razmotana”, engl. “unfold” – igra riječi) 20. februara 2019”.

Video ne otkriva nikakve informacije o samom uređaju, već samo sadrži tekst “The Future Unfolds”.

Samsung je nedavno objavio promo video pod naslovom “Samsung Galaxy: The Future”, u kome je nagovestio kako bi “F” trebalo da izgleda.

Telefon sa savitljivim ekranom bi trebalo da ima dva displeja – jedan sa dijagonalom od 4,58 inča i drugi, kada se uređaj rasklopi, dijagonale 7,3 inča.

Manji ekran, koji se nalazi sa spoljnje strane telefona, imaće odnos stranica 21:9 i rezoluciju od 1.960 x 480 piksela. Veći unutrašnji ekran bi trebalo da ima odnos stranica 4,2:3 i rezoluciju od 2.152 x 1.536 piksela, prenosi GSM Arena.

Do Samsungovog Unpacked događaja, predstavljanje prvog “Fold” Galaxyja, kao i novih modela S10 serije dijeli nas tek našto više od nedjelju dana, kada ćemo najvjerovatnije saznati sve detalje o začetniku novog trenda u mobilnoj telefoniji.

Podijeli ovaj članak
Ostavite komentar

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *